200 MP kameralı fiyat performans canavarı HONOR 90 tanıtıldı: İşte özellikleri

En düşük parlaklıkta bile kullanıcılara göz konforu sağlayan dünyanın ilk ve tek 'sıfır titreşime sahip ekranlı' telefonu HONOR 90, 200 MP kamerası 5G destekli Snapdragon 7 Gen1 işlemcisi ile dikkat çekiyor.

200 MP kameralı fiyat performans canavarı HONOR 90 tanıtıldı: İşte özellikleri
200 MP kameralı fiyat performans canavarı HONOR 90 tanıtıldı: İşte özellikleri
GİRİŞ 23.08.2023 08:38 GÜNCELLEME 23.08.2023 11:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Huawei'den ayrılarak yoluna tek başına devam eden teknoloji devi Honor, 200 MP'lik kamera ve dikkat çeken yenilikçe ekran özellikleriyle donattığı Honor 90 akıllı telefonunu kullanıcıların beğenisine sundu.

Akıllı telefon pazarında hızlı bir ivme yakalayan şirket HONOR 90 ile birlikte kullanıcılara donanımsal ve tasarımsal açıdan üstün bir deneyim sunacak.

200 MP'lik kamerası veekran özellikleriyle dikkat çeken 'HONOR 90' en düşük parlaklıkta bile yüksek bir ekran performansı veriyor.

Cihaz ayrıca barındırdığı alanındaki ilk ve tek olarak adlandırdığı kaliteli ekranı üstün donanım özellikleriyle de destekliyor.

HONOR 90 KUTU İÇERİĞİ

AKICI ARAYÜZÜNE GÜÇ VEREN YÜKSEK DONANIM DENEYİMİ

HONOR 90, 8GB RAM / 128GB + 12GB RAM / 512GB depolama seçenekleriyle karşımıza çıkan HONOR 90, 4 nm mimarisiyle geliştirilmiş Qualcomm Snapdragon 7 Gen1 Accelerated Edition 5G ile geliyor.

Cihaz akıcı ve üstün bir performans sunan Android 13 tabanlı HONOR MagicOS 7.1 arayüzünü kullanmakta.

Bunun yanında cihaz 5 dakikada yüzde 20'ye kadar şarj olabilen 5.000mAh bir batarya ile gelerek kullanıcılara uzun süreli kullanım imkanı sunuyor.
HONOR 90

Ayrıca 66W HONOR SuperCharge teknolojisi sayesinde en önemli anınızda bile telefonunuz sizi yarı yolda bırakmıyor.

DÜNYADA İLK VE TEK 'SIFIR TİTREŞİME SAHİP EKRANLI' TELEFONU

3840 Hz frekansa ve ekranın titremediğine dair bir TUV Rheinland sertifikasına sahip olan Ekran, ultra göz konforu sağlayarak en düşük parlaklıkta bile ekran performansının net bir şekilde deneyimlenebilmesine olanak tanıyor.

120Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç dört kavisli yüzer bir ekranla gelen HONOR 90, 1,07 milyara kadar renk sunarak kullanıcıların gerçek renkleri telefonlarından deneyimleyebilmelerine olanak sağlıyor.

Yüksek Kalitede Bir Sinematik Deneyim

Ekran ayrıca %100 DCI-P3 renk gamını desteliyor ve 1,07 milyara kadar renk sunarak kullanıcılara çarpıcı renkler ve canlı netlikte görseller sunabiliyor.

Bununla beraber HDR10+, Amazon Prime Video HDR ve Netflix HDR sertifikalarına sahip olan HONOR, en seçici kullanıcılarına bile yüksek kalitede bir sinematik deneyim sunacak.
HONOR 90 KAMERA

HER GÜLÜŞ DAHA NET

Kullanıcılara benzersiz bir deneyim yaşatacak olan HONOR 90 Fotoğrafçılık ve videografi alanlarında üst düzey bir performans sunacak.

Cihaz büyük 1/1,4 inç Sensörlü 200MP Ana Kamera, 12MP Ultra Geniş ve Makro Kamera ve 2MP Derinlik Kamerası ile birlikte geliyor. 

Cihazın arka kısmında üçlü kamera sistemi bulunurken, ön yüzeyde ise 50MP gelişmiş bir selfie kamerasına yer veriliyor.

PİKSEL GRUPLAMA ÖZELLİĞİ SAYESİNDE RENKLER DAHA CANLI

HONOR 90'ı değerli kılan bir diğer özellik ise 200MP sensördeki pikselleri birleştirerek renklerle dolu canlı bir çekim oluşturan piksel gruplama özelliğini kullanmasıdır. 

Böylelikle 200 milyon piksel ile kullanıcıların çektikleri her fotoğraftaki ayrıntıyı detaylı bir şekilde yansıtan HONOR 90, yüksek çözünürlüklü görüntüleri etkili bir netlikte sunmak için düşük ışık performansını geliştiriyor.

Bu durum aynı zamanda dijital 2x zoom'un, işlem sırasında gözle görülür miktarda kalite kaybına uğramamış gibi hissettiren çekimler yapmasına da olanak tanıyor.
HONOR H90 200 MP

FOTOĞRAF POZLAMA VE OTOMATİK ODAKLAMADA ÇARPICI NETLİK

HONOR 90 fotoğraf pozlama ve otomatik odaklama konusunda üst düzey segmentteki diğer cihazlardan daha iyi bir sonuç veriyor.

Her koşulda doğru hedef pozlama yapmanıza olanak sağlayan HONOR 90, parlak ışıkta geniş dinamik aralık özelliğiyle birlikte özellikle dış mekanlarda ve iç mekan koşullarında parlak ve canlı renkler sunuyor.

Ayrıca HONOR 90'ın kamerası iç ve dış mekan koşullarında tutarlı ve hızlı otomatik odaklama sayesinde çekilen resimlerin netliğini korumaya çalışarak çekim yapabiliyor.

Video çekimi yaparken ise parlak koşullarda düşük seviyede video gürültüsünü engelleyerek kullanıcıların videolardaki gerçek sesleri koruyabilmesine yardımcı oluyor.

7'DEN 70'E HERKESİN FOTOĞRAFÇILIĞINI ORTAYA ÇIKARIYOR

HONOR 90 gelişmiş kamera özellikleri sayesinde 7'den 70'e herkes tarafından kolaylıkla en iyi fotoğraflar çekmeye olanak sunarak her kullanıcının fotoğrafçılığını ön plana çıkartmayı sağlıyor.

Ayrıca HONOR 90 video çekimi için AI Vlog Asistant ve AI destekli gürültü azaltma özelliğini sunuyor.

Böylelikle sunulan yepyeni bir AI teknolojisi ile kullanıcılar çektikleri videolarda sade renkler ile birlikte arka plan gürültülerinden temizlenmiş bir ses deneyimini yaşayacaklar.
HONOR H90 KAMERA MODLARI

Gelişmiş Kamera Özellikleriyle Anılar Artık Daha Net

  • DSLR düzeyinde doğal bokeh
  • Mikron düzeyinde hassas saç segmentasyonu
  • Stüdyo düzeyinde doğal üç boyutlu makyaj
  • Portre optik trifokal (akıllı lens)
  • Ön ve arka portre HDR
  • Ultra net grup fotoğrafı algoritması
  • Honor'un kendi geliştirdiği portre filtresi

GELİŞMİŞ GECE MODU İLE BEKLEMEDEN KALİTELİ FOTOĞRAFLARI KAYDEDİN

HONOR 90 sahip olduğu büyük sensör sayesinde bekleme yapmadan net ve şeffaf gece çekimleri sunuyor.

Böylelikle Gece Modunda çekim yapacağınız sırada deklanşöre basar basmaz çektiğiniz resim beklemeden ve çözünürlüğü bozulmadan galerinize kaydedilecek.

HONOR 90, diğer telefonların aksine farklı ortam ışıkları altında çekilen fotoğrafların kalitesini ve ayrıntısını bozmadan görüntülerin ham halini sunarak kullanıcılara gerçek ve canlı renkleri hissettiriyor.

Ayrıca HONOR Image Engine sayesinde üstün bir çaba sarfetmeden ayrıntıların parlak olduğu net fotoğraflar çekebilirsiniz.

OLAĞANÜSTÜ BOKEH TEKNOLOJİSİ İLE NET PORTRELER ÇEKİN

Portre çekmeyi son derece basit ve eğlenceli hale getiren HONOR 90, sahip olduğu 2MP Derinlik Kamerasıyla, keskin, canlı ve daha net görüntüler yakalamaya olanak tanıyor.

Olağanüstü Bokeh teknolojisi sayesinde kullanıcılar istedikleri nesnenin netlik ve ayrıntılarını ön plana çıkarabiliyor.

Ayrıca portre modunun yanı sıra cihazda 12MP ultra geniş ve f/2.2 diyafram açıklığında makro kamerası bulunuyor.

HONOR 90 PORTRE MODU

50MP İLE ÖZÇEKİMLER ARTIK DAHA BELİRGİN

HONOR 90'ın ön yüzeyinde bulunan 50MP selfie kamerası kullanıcıların gerçek renklerden ve netlikten kopmayan öz çekimler yapmasına olanak sağlıyor. 

100 derece açı alanına sahip olan 50MP Selfi Kamerası, bu özelliği sayesinde kadrajda daha fazla insanın ve manzaranın yer almasını sağlıyor.

Bu da kullanıcıların selfie çekerken daha fazla detayı tek kareye sığdırabilecekleri anlamına geliyor.

HONOR 90

LÜKS MÜCEVHERLERDEN ESİNLENEREK GELİŞTİRİLMİŞ RENKLER

8 GB RAM / 256 GB ve 12RAM /512 GB depolama alanıyla gelen HONOR 90, Zümrüt Yeşili, Tavuskuşu Mavisi ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Ayrıca cihaz kullanıcıların eksiksiz bir şekilde cihazdan yararlanmaları için kutu içeriğini bol tutarak şeffaf kap ve şarj adaptörü ile beraber geliyor.

HONOR ANDROİD PAZARINDA FARKINI ORTAYA KOYUYOR

Teknoloji pazarına Huawei çatısı altında giren HONOR, 2020 yılından bu yana yoluna tek başına devam ediyor.

Başta Çin'de olmak üzere dünya genelinde cihazları önemli bir başarı yakalayan şirket Android işletim sistemini kullanıyor. 

Bu durum ise HONOR kullanıcılarının cihazlarında Google servislerini ve diğer Android uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabileceği anlamına geliyor.

TEMEL ÖZELLİKLER

İnanılmaz Bir Görüntüleme Deneyimi için Sektör Lideri Dört Kavisli Ekran

 6,7 inç Dört Kavisli Sonsuz Ekran

•  1,07 milyar renk o %100 DCI-P3 renk gamı

•  3840Hz PWM Karartma (Darbe Genişlik Modülasyonu)

•  120Hz Dinamik Yenileme Hızı

•  TÜV Rheinland Flicker free Sertifikası

•  HDR10+ Sertifikası

•  Amazon Prime Video HDR ve Netflix HDR Sertifikası

İçerik Oluşturucular için Tasarlanmış Kamera

HONOR Görüntü Motoru ile sınıfının en iyisi Çift Kamera sistemi

  • 1/1,4 inç sensörlü 200MP Ana Kamera
  • 12MP Ultra Geniş ve Makro Kamera
  • 2MP Derinlik Kamerası
  • 50MP Ön Kamera

Yeni Ultra Net Portre Modu o Gerçek görüntüleme sonuçları o Etkileyici bokeh efekti o 2x yakınlaştırmada daha fazla esneklik

Zarif Tasarım

Şık ve zarif tasarım

Lüks mücevherlerden esinlenerek geliştirilmiş Çift Halkalı tasarım Renk Seçenekleri : Zümrüt Yeşili, Tavuskuşu Mavisi

Yüksek Performans

Qualcomm Snapdragon 7 Gen1 Accelerated Edition 5G (4nm)

HONOR MagicOS 7.1

Daha hızlı ve akıcı bir kullanıcı deneyimi sağlayan gelişmiş HONOR CPU ve GPU performansı

Güçlü HONOR SuperCharge Özelliklerine Sahip Uzun Ömürlü Pil

Ultra uzun pil ömrü ve hızlı şarj deneyimi

  • 5000mAh Süper Batarya
  • 66W HONOR SuperCharge,
  • 5 dakika içinde %20'ye kadar şarj olur
Akıllı Kullanıcı Deneyimi

HONOR MagicOS 7.1

  • Magic Text
  • HONOR Share

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    i phone ve Samsung üstüne telefon haram kaliteli kardeşim adamlar işini saglam yapiyor
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    ben honara honor demem honor benim olmayınca herhalde 50000 TL den aşağı olmaz
    Cevapla
  • A.B 8 ay önce Şikayet Et
    16.000 tl hepsiburada da satışta
    Cevapla
  • mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    fiyatı ne
    Cevapla
  • Çetin Yılmaz 8 ay önce Şikayet Et
    Çin arabaları, özellikle elektrikli otomobilleri planlı bir şekilde Türkiye'ye daha fazla girerse hem elektrikli otomobil dönüşümü hızlanacak hem de fiyatlar düşecektir, orta gelirli kişiler bile araç alamaz oldu.
    Cevapla
  • local 8 ay önce Şikayet Et
    Çok da gerekli değil.. Binayı kaplayan resim mi basacaksınız sanki.. Ne işe yarayacaksa 200 mp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!