Photoshop'un mucidi hayatını kaybetti!

Adobe şirketinin kurucu ortağı olan John Warnock'un 82 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi.

Photoshop'un mucidi hayatını kaybetti!
Photoshop'un mucidi hayatını kaybetti!
GİRİŞ 21.08.2023 16:21 GÜNCELLEME 21.08.2023 16:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Photoshop üreticisi Adobe Pazar günü erken saatlerde yapmış olduğu açıklamada, şirketin kurucu ortağı olan 82 yaşındaki John Warnock'un Cumartesi günü öldüğünü söyledi.

"SEKTÖR İÇİN ÜZÜCÜ BİR GÜN"

Adobe CEO'su Shantanu Narayen çalışanlara gönderdiği bir e-postada, "Adobe topluluğu ve on yıllardır ilham kaynağı olduğu sektör için üzücü bir gün" dedi.

Warnock, 1982 yılında Charles Geschke ile birlikte Adobe'yi kurmuştur. CEO olarak 2000 yılında emekli oldu ve 2017 yılına kadar Geschke ile paylaştığı bir pozisyon olan yönetim kurulu başkanlığını yürüttü.

ADOBE PROGRAMLARININ GELİŞİMİNDE BÜYÜK ROL OYNADI

Şirket, Warnock'un "vizyonu ve tutkusunun Adobe'nin Illustrator, her yerde bulunan PDF dosya formatı ve Acrobat, Photoshop ve Premiere Pro gibi çığır açan yenilikler sunmasını sağladığını, masaüstü çağını tanımladığını ve milyonlarca insan için üretkenliği ve fırsatı serbest bıraktığını" söyledi.

Narayen, Warnock'un "yılmaz ruhunu, tutkusunu ve Adobe'de çalışma şansına sahip olan hepimizi etkileyen güçlü değerlere sahip bir şirket kurma inancını" övdü.

Warnock 2000 yılına kadar Adobe'nin CEO'luğunu yapmış ve 2017 yılına kadar yönetim kurulu başkanlığını sürdürmüştür. Ölümüne kadar aynı zamanda yönetim kurulu üyesiydi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Yarın amel defterimiz PDF formatında ekrana geldiğinde çıktıyı nasıl alırız bilmiyorum. Kötülüklerimizi fotoshopla da düzeltemeyiz. Format da atsak sorgu melekleri recorvery programlarıyla hepsini bir bir getirecek. İşimiz zor, Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Kimki 8 ay önce Şikayet Et
    Ne yaptıysa bu dünyada maddi olarak karşılığını fazlasıyla aldı şimdi hesap günü
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    kendini imanla yaşadığını zanneden dolu bu memlekette, laiklik, demokrasi ve Kemalizm dinlerine bağlanmış insanlar
    Cevapla
  • Derzeit 8 ay önce Şikayet Et
    Adanalilar lokun tatlısı ikram ederler:))
    Cevapla
  • Vatansever Sinan 8 ay önce Şikayet Et
    İmanla yaşayıp imanla öldüyse ne mutlu yoksa insanlar istifa de etmiş kendi ateşini hazırlamış olur Allah bizlere de cümlemize de KURAN ve sünnet ölçüsünde imanlı bir hayat imanlı bir ölüm nasip etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İran'a yardım
Yaşananlar tesadüf mü? Fico suikaste uğradı, Reisi helikopter kazasında öldü, Vucic ise...