Trump 2,5 yıl aradan sonra X'e geri döndü... İlk paylaşımı olay oldu!

2,5 yıl aradan sonra eskiden Twitter olarak bilinen X'e geri dönen Donald Trump, kısa bir süre sonra 'Seçimlere müdahale. Asla teslim olmayın!" yazısının yer aldığı sabıka fotoğrafını paylaşarak kendi destekçilerine seslendi.

Trump 2,5 yıl aradan sonra X'e geri döndü... İlk paylaşımı olay oldu!
Trump 2,5 yıl aradan sonra X'e geri döndü... İlk paylaşımı olay oldu!
GİRİŞ 25.08.2023 14:36 GÜNCELLEME 25.08.2023 15:54

Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçim kaybını tersine çevirmek için komplo kurduğu suçlamasıyla Atlanta'daki bir hapishaneye teslim olduktan kısa bir süre sonra 2,5 yıldan uzun bir süre sonra ilk mesajını yayınlayarak, eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya sitesi X'e geri döndü.

Sabıka fotoğrafını ve "Seçim müdahalesi. Asla teslim olmayın!" yazılı bir fotoğraf ve bağış toplama sayfasına yönlendiren bir web sitesi linki paylaştı.

Bu, Trump'ın ABD Kongre binasına yapılan ölümcül saldırının ardından yeni şiddet olaylarını kışkırtacağı endişesiyle Twitter'ın hesabını süresiz olarak askıya aldığı 8 Ocak 2021'den bu yana yaptığı ilk paylaşımdı.

Trump'ın hesabı geçtiğimiz Kasım ayında Elon Musk'ın şirketin başına geçmesinden kısa bir süre sonra yeniden açıldı. Ancak Trump, yasak sırasında başlattığı kendi Truth Social sitesinde daha mutlu olduğu konusunda ısrar ederek tweet atmaktan kaçınmıştı.

DOĞRU ZAMANDA PLATFORMA DÖNMEYİ BEKLEDİ

Özel konuşmaları ifşa etme yetkisi olmayan ve isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan, Trump'ın yorumlarını bilen bir kişiye göre, Cumhuriyetçi başkan adaylığı için şu anda önde giden Trump, aylardır "doğru zamanda" platforma dönmeyi planladığını söylüyordu.

Trump'ın paylaşımı, Perşembe günü geç saatlerde Atlanta'dan New Jersey'deki yazlık evine dönmek üzere özel uçağına bindiği sırada geldi.

X'İ AKTİF OLARAK KULLANIP KULLANMAYACAĞI BİLİNMİYOR

Gönderinin bir defaya mahsus mu olduğu yoksa sitede düzenli olarak paylaşımda bulunmaya devam edip etmeyeceği hemen belli olmadı. Gecenin erken saatlerinde Truth Social'da aynı mesajı yayınlamış ve Perşembe günü geç saatlerde siteyi tanıtmaya devam etmişti.

Trump'ın siyasi operasyonu yılın ikinci yarısına, eski başkan ve müttefiklerini savunmak için harcanan on milyonlarca dolar nedeniyle banka hesaplarının boşalmasıyla mali açıdan zor bir durumda girdi.

Trump'ın şu anda X olarak bilinen platformda 86,6 milyon takipçisi var ve bu rakam 2024 yarışındaki rakiplerini gölgede bırakıyor.

TRUMP'IN GERİ DÖNÜŞÜNE ELON MUSK SESSİZ KALMADI: SONRAKİ SEVİYE

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın 2,5 yıl aradan sonra X'e sabıka fotoğrafıyla geri dönmesi sosyal medya platformlarında büyük bir yankı uyandırırken, Elon Musk da bu duruma kayıtsız kalmadı.

Elon Musk, Donald Trump'ın paylaşımını alıntılayarak "Sonraki seviye" diyerek yeniden paylaştı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!