Musk, Erdoğan ile ne konuştu? Görüşmede dikkat çeken detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk arasındaki geçen görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

GİRİŞ 18.09.2023 06:25 GÜNCELLEME 18.09.2023 09:38
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ile SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın "halihazırda çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını, Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını ifade ettiğini" bildirdi.

Kacır, X sosyal medya platformunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elon Musk ile görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, Türkiye'nin teknoloji öncülerinin ilgi odağı olmaya devam ettiğine dikkati çeken Kacır, Türkevi'ndeki programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musk'ı Türkiye'de yatırıma davet ettiğini belirtti.

Kacır, Erdoğan'ın "Togg ile Türkiye'nin elektrikli araç üretimine adım attığını, Tesla'nın Avrupa'daki 2, dünyadaki 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için destek vermeye hazır olduğunu" söylediğini vurgulayarak, "Elon Musk, halihazırda çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını, Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını ifade etti." açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Musk'ın aynı zamanda "Starlink uydu hizmetleri konusunda Türkiye'nin yetkili kurumlarıyla çalışmayı ve Türkiye ile iş birliği yapmayı arzu ettiğini" ilettiğini aktaran Kacır, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, insansız hava aracı (İHA) teknolojisinde dünyanın en başarılı ülkesi, yüksek teknolojide en önemli üretici ülkelerden biri olduğumuzu anlattı. Geleceğin savaşlarının gelişmiş SİHA'lar arasında gerçekleşeceğine inandığını söyleyen Musk, Türk İHA'larına yönelik dünyadaki ilginin farkında olduğunu teyit etti."

Kacır, Türkiye'yi dünyanın teknoloji üslerinden biri yapmak adına çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN GÖRÜŞMEYE DAİR AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elon Musk'ı kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tesla'nın Avrupa'daki 2'nci fabrikası için Türkiye'ye yatırıma davet ettiği Musk, halihazırda çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını, Türkiye'nin sonraki fabrika için en önemli adaylar arasında olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Starlink ve yapay zeka konusunda işbirliğine açık olunduğunu belirtmesi üzerine Musk, Starlink uydu hizmetlerini Türkiye'de sunma konusunda gerekli lisansı alabilmek için Türk yetkililerle çalışmayı arzu ettiklerini iletti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım artık şu belediyerine soylesende artık kaldırım.yikip yıkıp yapmasslar bu işleri biraksakta başka işten mutahitetlerrvpara yedirsek bizde halk olarak azıcık sevinsek 50 yaşına geldim ben bildim bileli kaldırıp sokup yapiyorlar hemde aynı kaldırımı artık dur desek örneğin kagitt hane gibi belediyelerimizi
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Sterling uyduları hiç bir şekilde kabul etmeyin.Kabul edildiği taktirde hayrını görün ülkenin.En basit ukraynaya ne yapıldığı unutmayın.Ülkeyi teslim edin daha iyi
    Cevapla
  • Uzaylı 7 ay önce Şikayet Et
    Sterling ne biraderim. STARLİNK
    Cevapla
  • Sıfırdan yatirim 7 ay önce Şikayet Et
    Elon mask Türkiye'ye yapay zekası dan elektronigine bilgisayarindan motoruna tam teknoloji ve üretim platform transferiyle kuracağı starling uydu başta mevcuta değil yepyeni sıfırdan ortaklık uzay üstü makina elektrik elektronik bilgisayar çip ekipman ve tecizat üretim tesisleri ile ilgili direkt yatırım yapmali
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Başka bir isteğiniz var mıydı?
    Cevapla
  • Emekli memur 7 ay önce Şikayet Et
    Musk muhabbet için reklam için görüşmeye gelmemiştir vardır bir çıkarı. Adamın vardır bir çıkarı. Bu arada musk beğenmiyoruz. Ama bu memleketi 22 yılda bu hale getiren Hükümeti öve öve bitiremiyorum. İşte ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
    Cevapla
  • öneri 7 ay önce Şikayet Et
    devlet kurumları ordu şirketler starlink kullanmamalı. verileri izliyor musk.
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    sevgili devletin Windows kullanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina