X ücretli oluyor: Ödeme yapmayan kişiler kullanamayacak!

X sosyal medya platformu temel özellikler için yıllık 1 dolarlık aboneliği test edecek. Buna göre platformda yeni hesap açan kişilerden ücret alınacak.

X ücretli oluyor: Ödeme yapmayan kişiler kullanamayacak!
X ücretli oluyor: Ödeme yapmayan kişiler kullanamayacak!
GİRİŞ 18.10.2023 13:57 GÜNCELLEME 18.10.2023 19:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, Salı günü yaptığı açıklamada, temel özellikler için yıllık 1 dolar ücret alacağı yeni bir abonelik modelini test edeceğini söyledi.

X'İ BOTLARDAN KORUMAK İÇİN ÖNLEM ALINDIĞI BELİRTİLDİ

"Not A Bot" olarak adlandırılan yeni abonelik, kullanıcılardan platformun web sürümündeki gönderileri beğenmeleri, yeniden paylaşmaları veya diğer hesapların gönderilerinden alıntı yapmaları ve yer imlerine eklemeleri karşılığında ücret alacak.

Yeni abonelik modelinin getirilmesinin amacının botlar ve spam göndericilerle mücadele etmek olduğunu belirten X, ücretin döviz kuruna bağlı olarak ülkeden ülkeye değişeceğini de sözlerine ekledi.

X, yeni yöntemin ilk olarak Yeni Zelanda ve Filipinler'deki kullanıcılar için geçerli olacağını söyledi.

Bu test kapsamında mevcut kullanıcılar etkilenmeyecektir. Ancak abone olmak istemeyen yeni kullanıcılar yalnızca gönderileri görüntüleyip okuyabilecek, videoları izleyebilecek ve hesapları takip edebilecektir.

Botlar, şirketi geçen yıl satın alan Elon Musk için tartışmalı bir konu olmuştur. Temmuz ayında X, kullanıcı tabanının "gerçekliğini sağlamak için" tweetlerin görüntülenmesine bir sınır getirmişti.

Bu ayın başlarında Reuters, bir kaynağa dayandırdığı haberinde X CEO'su Linda Yaccarino'nun X'in kredi verenleriyle bir araya geldiğini ve şirketin kullanıcıya gösterilen reklam sayısına bağlı olarak abonelik hizmetinin üç kademesini test edeceğini söylediğini bildirmişti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 16
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Şuna 1 dolar verinde sussun.
    Cevapla
  • Rintintin 6 ay önce Şikayet Et
    İnsanları fişleyecekler. Hesap açanlar banka kart bilgilerinden kim olduğu ciddi şekilde kayıt altına alacaklar. Belki de mal varlıklarını da kayıt altına alacaklar.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    iflasa sürüklüyor şirketi
    Cevapla
  • Öyledir 6 ay önce Şikayet Et
    Paraya mı Sıkıştın
    Cevapla
  • Sanatsal 6 ay önce Şikayet Et
    Banka bilgilerini topluyorlar takip devam ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak