Elon Musk, X'i Avrupa'da tamamen kapatabilir!

Elon Musk X platformunu Avrupa'dan kaldırmayı planladığı belirtildi. Elon Musk'ın bu kararı AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'ndaki kuralların sıkı olması nedeniyle uygulayacağı belirtiliyor.

Elon Musk, X'i Avrupa'da tamamen kapatabilir!
Elon Musk, X'i Avrupa'da tamamen kapatabilir!
GİRİŞ 19.10.2023 10:56 GÜNCELLEME 19.10.2023 11:02

Eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın bu hizmeti Avrupa'dan kaldırmayı düşündüğü bildiriliyor. Insider'da yer alan bir habere göre, Tesla CEO'su Avrupa'daki Dijital Hizmetler Yasasına uymak zorunda kalmaktan giderek daha fazla rahatsız oluyor.

Şirket hakkında bilgi sahibi bir kişinin yayına verdiği bilgiye göre milyarder, uygulamanın bölgedeki kullanılabilirliğini kaldırmayı ya da Avrupa Birliği'ndeki kullanıcıların uygulamaya erişimini engellemeyi tartışıyor.

Uygulanması halinde, Meta'nın şu anda Avrupa'daki insanların yeni uygulaması Threads'i kullanmasını engellemesine benzer bir durum ortaya çıkacak.

AB'NİN DİJİTAL HİZMETLER YASASI NELERİ KAPSIYOR?

Dijital Hizmetler Yasası, Avrupa Komisyonu tarafından yürürlüğe konulan yeni bir mevzuattır.

Avrupa Birliği Ağustos ayında, zararlı içeriğin yayılmasının önlenmesi, belirli kullanıcı hedefleme uygulamalarının yasaklanması ya da sınırlandırılması ve bazı dahili verilerin düzenleyiciler ve ilgili araştırmacılarla paylaşılmasına yönelik kuralları belirleyen Dijital Hizmetler Yasasını (DSA) kabul etti.

Yasa, X gibi büyük çevrimiçi platformların yanlış, yanıltıcı ve zararlı bilgilerin denetlenmesi ve kaldırılması için etkili ve şeffaf sistemlere sahip olmasını gerektiriyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!