MSB duyurdu: Türkiye’nin F-16 Blok 70 tedarikinde ‘teknik’ kısım tamam!

Türkiye’nin F-16 Blok 70 savaş uçağı tedarikinde, Türkiye ile ABD arasındaki teknik görüşmeler tamamlandı. Açıklamayı, MSB kaynakları yaptı.

MSB duyurdu: Türkiye’nin F-16 Blok 70 tedarikinde ‘teknik’ kısım tamam!
MSB duyurdu: Türkiye’nin F-16 Blok 70 tedarikinde ‘teknik’ kısım tamam!
GİRİŞ 02.11.2023 18:02 GÜNCELLEME 02.11.2023 18:02
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından konuyla ilgili yapılan açıklamada, heyetlerin teknik toplantılarını tamamlandığı ve ABD’deki prosedürlerin tamamlanmasının beklendiği aktarıldı.

Kaynaklar, “Bir an önce bu sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bu konunun herhangi bir şarta bağlanmaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin F-16 Blok 70 savaş uçağı tedariki 40 adet yeni F-16 savaş uçağıyla mevcut F-16’lardan 79 adedinin Blok 70 seviyesine çıkarılmasını kapsıyor. İlaveten tedarik kapsamında, çok sayıda yedek parça ile mühimmatın da bulunduğu iddia ediliyor.

Reuters’a göre tedarikin yaklaşık bedel, 20 milyar dolar tutarında. Ancak savunma sanayii araştırmacıları, 20 milyar dolar iddiasının çok da gerçekçi olmadığını değerlendiriyor.

F-16 BLOK 70 VIPER SAVAŞ UÇAĞI HAKKINDA BİLİNENLER

F-16 Blok 70/72 modernizasyonuna uğrayan jetler, diğer F-16’lara göre donanımsal ve yapısal açıdan yükseltmeye maruz kalacakları için genellikle 4++ nesil olarak sınıflandırılmaktadırlar.

Viper modernizasyonunda en önemli adım ise mevcut radar sisteminin, Northrop Grumman üretimi APG-83 Aktif Faz Dizinli (AESA) radar ile değiştirilmesidir.

APG-83 radarının entegrasyonuyla beraber F-16’ların durumsal farkındalıkları ciddi miktarda artacak.

Özgür F-16'lar Türkiye'nin en güçlü silahına kavuşuyor | Haber7.com

Bunun yanında F-16 Blok 70/72’de; AESA radarının daha etkin kullanılmasını ve pod verilerinin kontrolünü sağlayan 6 ”x 8” CPD (yüksek çözünürlüklü ekran), Otomatik Zemin Çarpışma Önleme Sistemi (GCAS) ve daha teknolojik silah istasyonları bulunacak.

Ayrıca uçaklara AGM-88E başta olmak üzere yeni mühimmat ve füze sistemleri entegre edilecek. Yeni nesil elektronik harp ekipmanları ve IRST podu ile yeni hedefleme podları uçağın kullanımına sunulacak.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 46
  • Mustafa Akın 5 ay önce Şikayet Et
    Amerikanın bu uçaklarını vereceğini zannediyorlar.
    Cevapla
  • mehmet canlı 5 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım dilerim bir gün Bu Amdrika'ya-ingiltere'ye-Fransa'ya-Almanya'ya savunma sanayinde bizleri yıllarca kapılarında bekletmekten kurtarır İnşallah. Az kaldı. Üç beş yılın sonunda daha güçlü bir Türkiye olacağız İnşallah.
    Cevapla
  • Çoban 5 ay önce Şikayet Et
    Bir on sene de bilmem hangi komisyon onayı için geçer. Vermezler vesselam....
    Cevapla
  • MSA 5 ay önce Şikayet Et
    F16 karşılığında Gazzeyi satmayın. Kefereye güven olmaz...
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Bu alacağımız son ürün olur.insaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’