İngiltere iklim değişikliğini izlemeye yardımcı olacak yeni bir uydu inşa edecek!

Birleşik Krallık Uzay Ajansı, yeni uydunun Dünya hakkında "değerli ve düzenli olarak güncellenen veriler" sağlayacağını ve doğal afetlerin tespit edilmesine, izlenmesine ve riskinin azaltılmasına yardımcı olacağını söyledi.

İngiltere iklim değişikliğini izlemeye yardımcı olacak yeni bir uydu inşa edecek!
İngiltere iklim değişikliğini izlemeye yardımcı olacak yeni bir uydu inşa edecek!
GİRİŞ 21.11.2023 16:26 GÜNCELLEME 21.11.2023 16:27

Bilim insanlarının iklim değişikliği ve doğal afetleri izlemelerine yardımcı olacak yeni bir uydu İngiltere tarafından inşa edilecek ve finanse edilecek.

Ülke, Dünya'yı izlemek üzere bir grup uydu geliştiren Atlantik Takımyıldızı projesinde Portekiz ve İspanya'ya katılacak.

Birleşik Krallık Uzay Ajansı, Oxfordshire'daki Harwell Uzay Kampüsü'nde bulunan Open Cosmos'un ortak finansmanıyla yeni bir yol gösterici uydu için 3 milyon sterlin sağlıyor.

Yeni uydunun gezegen hakkında "değerli ve düzenli olarak güncellenen veriler" sağlayacağı belirtildi.

Ayrıca doğal afetlerin tespit edilmesine, izlenmesine ve riskinin azaltılmasına da yardımcı olacaktır.

Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı bakanı Andrew Griffith şunları söyledi: "Dünya gözlemi, iklim değişikliği ve afet yardımı gibi küresel zorluklarla mücadelede kesinlikle hayati bir rol oynayacak, ihtiyacımız olan verileri hızlı bir şekilde sağlarken, tarım ve enerji gibi Birleşik Krallık'ın kilit sektörlerini de destekleyecektir.

Open Cosmos ile yeni bir uydu üzerinde çalışarak ve Atlantik ortaklarımız İspanya ve Portekiz'i destekleyerek, ortak hedeflerimiz için uzay teknolojisinden yararlanabilir ve Birleşik Krallık ekonomisini büyütmek için yeni beceri fırsatları ve gelecek için istihdam yaratabiliriz."

Duyuru, Kuzey İrlanda'nın Belfast kentinde düzenlenen Birleşik Krallık Uzay Konferansı'nın açılış gününde yapıldı.

Bu yılın başlarında Birleşik Krallık Uzay Ajansı, ilk ticari uzay istasyonu olacağı söylenen istasyon üzerinde çalışan Teksas merkezli Axiom Space firması ile bir anlaşma imzaladı.

İngiliz astronotları taşıyan gelecekteki bir uçuşta, astronotlar yörüngede iki haftaya kadar bilimsel deneyler gerçekleştirecek ve eğitim faaliyetlerine katılacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı