Malezya hükümetinden sosyal medya atağı!

Malezya hükümeti, "uygunsuz ve rahatsız edici" reklamlar için sosyal medya şirketleriyle görüşecek.

Malezya hükümetinden sosyal medya atağı!
Malezya hükümetinden sosyal medya atağı!
GİRİŞ 30.11.2023 17:03 GÜNCELLEME 30.11.2023 17:03

Malezya hükümeti, platformlarda yayınlanan "uygunsuz ve rahatsız edici" reklamlar için sosyal medya şirketlerinin yetkilileriyle görüşecek.

Başkent Kuala Lumpur merkezli Free Malaysia Today'in haberine göre, İletişim ve Dijital Bakanı Fahmi Fadzil, sosyal medya şirketleriyle görüşeceklerini; görüşmelerin, platformlarda yayınlanan cinsel içerikli "uygunsuz ve rahatsız edici" reklamlar üzerine olacağını açıkladı.

Sosyal medya platformlarının kendi algoritmalarının bulunduğunu belirten Fadzil, "Algoritma konusu oldukça sorunlu ve bir nevi tünel sendromu ya da yankı odasıyla sonuçlanabiliyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan Bakan Fadzil, 1 Ekim-15 Kasım tarihlerinde sosyal medya platformlarının işbirliğiyle Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin 147 nefret söylemi içeren paylaşımın kaldırıldığını belirtti.

Fadzil, hükümetin, "Malezya'nın çok kültürlü ve çok dinli toplumunun güvenliğini ve uyumunu korumaya devam edeceğini" sözlerine ekledi

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...