Bayraktar TB3 SİHA sistem performans testini başarıyla tamamladı!

Bayraktar AKINCI, IHA- 122 Süpersonik Füze Atış Testini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi

GİRİŞ 07.12.2023 17:27 GÜNCELLEME 07.12.2023 17:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Baykar tarafından milli olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, sistem performans testini başarıyla tamamladı. TB3, böylelikle 7 bin 500 feet yükseklikte, 6 saat süren, 11'nci test uçuşunu başarıyla tamamlamış oldu.

Türkiye'nin ilk millî turbodizel havacılık motoru TEI-PD170'in Bayraktar TB3 ile uçuş testleri Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde devam ediyor.

TCG ANADOLU’DAN İLK UÇUŞ 2024’TE

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ekmek aş dan daha değerli benim için.silah devletimiz için namus demektir silahın olmazsa ırak gibi oluruz aç susuz kıl kanaat yasarım yeterki devletim silah yapsın.
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    savunmaya yatırım yapılmasın demiyoruz ama artık tarım ve hayvancılığa ağırlık verilmeli millet geçim derdinden kafayı yiyecek
    Cevapla
  • Paol 4 ay önce Şikayet Et
    Geçim derdi diyorsun bu silahlar üretilmemis olsaydı gecimle ilgili değil işgal ile ilgili sorunlar olacaktı. Adamlar ülkenin kuzeyinde terör devleti kuruyordu . Önce guçlu devlet sonra geçim derdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit