Mustafa Akgül Özgür Yazılım 2024 Kış Kampı başlıyor!

Linux Kullanıcıları Derneği ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle yapılan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı, 30 Ocak’ta başlıyor.

Mustafa Akgül Özgür Yazılım 2024 Kış Kampı başlıyor!
Mustafa Akgül Özgür Yazılım 2024 Kış Kampı başlıyor!
GİRİŞ 03.01.2024 16:40 GÜNCELLEME 03.01.2024 16:40

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde gerçekleşecek ve 4 gün sürecek olan Kış Kampına Linux ve Özgür yazılıma ilgi duyanlar eğitimlere ücretsiz katılabilecek.

Özgür Yazılım Kampları, 1999 yılından Akademik Bilişim Konferansları öncesinde tek bir sınıfta düzenlenen seminer olarak başlayıp zaman içinde genişleyerek önce eş zamanlı 3-4 sınıfa ardından da 2009 yılından itibaren 4 günlük kapsamlı kurslara dönüşmüştür.

Üretmeyi ve paylaşmayı temel alan “özgür yazılım” felsefesinin Türkiye’de geliştirilmesi amacıyla, Linux Kullanıcılar Derneği tarafından düzenlenen Özgür Yazılım Kampı’nda özgür yazılımlarla ilgili kurslar uzman gönüllü eğitmenler tarafından anlatılıyor. 2018 yılından bu yana, Türkiye’de özgür yazılımın yaygınlaşması için büyük emeği bulunan merhum Doç. Dr. Mustafa Akgül’ün adıyla anılan Özgür Yazılım Kampları ile yazılımın sınırlarının ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Öğrenmek isteyen ve bu konuda çabalamaya kararlı herkesin katılımcı olarak başvurabileceği bu kampta, bu yıl da pek çok önemli başlıkta eğitim verilmesi planlanmaktadır. Yazılımın sınırlarının ortadan kaldırılmasını hedefleyen özgür yazılım hareketi hakkında yeni iş modellerinin de gündeme getirileceği Kış Kampı’nda üretici bağımlılıkları ve yazılım tekelciliğinin önlenmesi konuları da kurslarda işlenecektir.

Aşağıdaki listede 2024 yılı kış kampının eğitimleri yer alıyor:

● GNU/Linux: Sistem Yönetimi 0.5
● Ağ Yöneticiliğine Giriş
● Assembly ve C Programlamaya Giriş
● Blokzincir 101
● DNS ve DNSSEC
● Geliştiriciler için Linux
● Golang 101
● Kriptografiye Giriş
● Kubernetes ile GitOps
● Kubernetes ve Konteyner Dünyasına Giriş
● Linux’un İç Yapısı: (e)BPF’e Giriş
● Özgür Yazılımlarla Veri Madenciliği
● PostgreSQL 101
● PostgreSQL 102
● Python 101
● Python 102
● R ile Tekrarlanabilir Araştırma
● Rust 101
● Rust ile Blokzincir Programlama
● Zabbix ile Sunucu ve Servislerin Gözetlenmesi (Monitoring)

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı