NASA, Jüpiter'in uydusu Lo'yu hiç olmadığı kadar net gördü!

Juno uzay aracı, Jüpiter'in uydusu Io'ya tarihi bir yakınlaşma gerçekleştirdi. NASA, Juno'nun Io'nun yüzeyinden sadece bin 500 km uzaklıkta uçarak, 20 yıldan uzun bir süre sonra bu uydunun en yakın ziyaretçisi olduğunu açıkladı.

NASA, Jüpiter'in uydusu Lo'yu hiç olmadığı kadar net gördü!
NASA, Jüpiter'in uydusu Lo'yu hiç olmadığı kadar net gördü!
GİRİŞ 04.01.2024 12:34 GÜNCELLEME 04.01.2024 12:34

Uzay aracının renkli görüntüler çeken JunoCam cihazı, Güneş sistemimizdeki volkanik açıdan en aktif gezegen gövdesi olan Io'nun altı fotoğrafını çekti.

Juno'nun bilimsel araçlarının, uçuş sırasında Io hakkında büyük miktarda ek veri toplaması bekleniyor.

LO'NUN YANARDAĞLARINI İNCELİYOR

Juno'nun baş araştırmacısı Scott Bolton yaptığı açıklamada, "Juno bilim ekibi, bu uçuştan elde edilen verileri önceki gözlemlerimizle birleştirerek, Io'nun yanardağlarının nasıl değiştiğini inceliyor. Ne sıklıkta patladıklarını, ne kadar parlak ve sıcak olduklarını, lav akışının şeklinin nasıl değiştiğini ve Io'nun aktivitesinin Jüpiter'in manyetosferindeki yüklü parçacıkların akışıyla nasıl bağlantılı olduğunu arıyoruz." dedi.

NASA'nın Juno uzay aracı, Jüpiter'i incelemek amacıyla 5 Ağustos 2011'de Dünya'dan fırlatıldı.

4 Temmuz 2016'da gaz devinin yörüngesine girdi.

O zamandan bu yana, Jüpiter'in atmosferi ve iç kısmı ile uyduları hakkında veri topladı. 

KAYNAK: SCİENCEALERT
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu