İnsan emeği mi yoksa yapay zeka mı? Yeni çalışmanın sonuçları açıklandı!

Çalışma, insan görsel sisteminin yapabileceği görevler için ödenen işçi ücretleri dikkate alındığında, görevlerin yalnızca yüzde 23'ünün yapay zeka otomasyonu için ekonomik olarak uygun olduğunu ortaya koydu.

İnsan emeği mi yoksa yapay zeka mı? Yeni çalışmanın sonuçları açıklandı!
İnsan emeği mi yoksa yapay zeka mı? Yeni çalışmanın sonuçları açıklandı!
GİRİŞ 23.01.2024 08:54 GÜNCELLEME 23.01.2024 08:54

ABD'deki Massachussetts Teknoloji Enstitüsünden (MIT) araştırmacıların çalışması, insan görsel sisteminin yapabileceği görevler için ödenen işçi ücretleri dikkate alındığında, görevlerin yalnızca yüzde 23'ünün yapay zeka otomasyonu için ekonomik olarak uygun olduğunu ortaya koydu.

MIT bünyesindeki Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı, Verimlilik Enstitüsü ve IBM'in İş Değeri Enstitüsünden araştırmacılar, hangi işlerin otomatikleştirilmesinin ekonomik açıdan cazip olacağına ilişkin yaptıkları çalışmanın bulgularını paylaştı.
"Yapay Zekaya Maruz Kalmanın Ötesinde: Bilgisayarlı Görüyle Hangi Görevlerin Otomatikleştirilmesi Uygun Maliyetlidir?" başlıklı çalışma kapsamında, insan görsel sisteminin yapabileceği görevleri otomatikleştirmenin maliyet açısından uygunluğu modellendi.

Yapay zekanın pek çok sektörde insanların işlerini elinden alacağına dair endişelerin arttığı bir dönemde yapılan çalışmanın bulguları, söz konusu görevler için ödenen işçi ücretleri dikkate alındığında yalnızca yüzde 23'ünün yapay zeka otomasyonu için ekonomik olarak uygun olduğunu gösterdi.

Çalışmada, yapay zekanın, çalışanların işlerini elinden almasının ciddi düzeyde olacağı ancak bunun kademeli olarak gerçekleşeceği ve bu nedenle işsizliğin etkilerini hafifletmeye yönelik politika ve eğitimler için alan olduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Reisi'nin helikopterinde karanlık kaza - Gazete manşetleri
Kaza sonrası ABD'den son dakika İran ve Reisi açıklaması