İlk Türk astronot Gezeravcı, uzayda Ax-3 misyon lideriyle yemek yediği fotoğrafı paylaştı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 (Ax-3) misyon lideri Michael Lopez-Alegria ile yemek yediği anın görüntüsünü paylaştı.

GİRİŞ 25.01.2024 21:20 GÜNCELLEME 26.01.2024 12:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gezeravcı, X sosyal medya hesabından Lopez-Alegria ile fotoğrafını paylaşarak "Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Commander Michael ile yemek keyfi!" ifadesini kullandı.

Lopez-Alegria da kendi X hesabından aynı fotoğrafı "İlk Türk astronotla Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yemek yiyoruz." notuyla paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Ax-3 misyon lideri Lopez-Alegria'nın paylaşımını alıntılayarak "Afiyet olsun" dedi.

Ax-3 ekibini taşıyan uzay aracı başarıyla fırlatılmıştı

SpaceX'e ait Dragon uzay aracı, ABD yerel saatiyle 18 Ocak 16.49'da (TSİ 19 Ocak 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılmıştı.

Fırlatma Kompleksi 39A'dan gerçekleştirilen başarılı fırlatma işlemiyle Ax-3 mürettebatının 36 saat sürmesi öngörülen uzay yolculuğu başlamıştı.

İlk mesaj

Fırlatma işlemi ardından Ax-3 ile kurulan ilk canlı bağlantıda konuşan Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir." şeklinde olmuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • serfirâz 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ye dönünce köyleri şehirleri gezcek antacaka deneyimlerini gördüklerini
    Cevapla
  • Erhan 3 ay önce Şikayet Et
    yav sizene adamın abdestinden namazından ne kadar yobaz insan var Allahım ne biçim insanlarımız siz ya.. yüce Atatürk demişse demiş bizene kardeşim adamın hür iradesi ve düşüncesine saygınız olsun ya, bir bilim elçisi Türkiye'nin ilk astronotu Atatürk'ün veciz sözüne atıf yapmış şahsına yüce demiş takılmayın abi her şeye. herkesi kendimiz gibi bilmeyin..bilim insanı olarak görün sadece
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Başı göğe erdi artık. Herkese tepeden baksa da kimse bir şey diyemez.
    Cevapla
  • Zeki 3 ay önce Şikayet Et
    Hayırdır sendeki bu kibirin kaynağı ağrına gittiğinden olabilirmi..
    Cevapla
  • Öğretmen 3 ay önce Şikayet Et
    Afiyet olsun tabiki de, dünyanın büyük bir kitlesi her haberinizi merakla takip ederken, hiçbirşey demeden 5 vakit namazını kılma fotoğrafların asrın tebliği olur güzel kardeşim.
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Türk milleti müslümandır. Uzayda azamet ve kibriyanın asarını gören gözün dilinin dediklerini duymak vardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü