Elektrikli araç bataryasında devrim! 5 dakikada şarj olabiliyor...

Cornell Üniversitesi araştırmacılarının 5 dakikanın altında şarj olan elektrikli araç bataryası geliştirdiği bildirdi.

Elektrikli araç bataryasında devrim! 5 dakikada şarj olabiliyor...
Elektrikli araç bataryasında devrim! 5 dakikada şarj olabiliyor...
GİRİŞ 26.01.2024 17:07 GÜNCELLEME 26.01.2024 17:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ornell araştırmacıları 5 dakika gibi kısa bir sürede şarj olabilen yeni bir lityum pil geliştirdi. Donanımhaber'de aktarılana göre bu ürün, elektrikli araçların şarj süresiyle ilgili endişelerin giderilmesine ve benimsenmelerinin artmasına yardımcı olabilir.

Hızlı teknolojik gelişmelerle birlikte en hızlı ticari şarj cihazı bir elektrikli aracı en az 30 dakika içinde şarj edebiliyor. Bu, tipik bir ev tipi şarj cihazının 8 saatlik şarj döngüsüne kıyasla büyük bir gelişme olsa da, elektrikli araçların geniş ölçekte benimsenmesi için hala iyileştirilmesi gerekiyor.

Cornell Mühendislik profesörü ve dekanı Lynden Archer konuya ilişkin açıklamasında, "Eğer araç bataryasını 5 dakikada şarj edebilirsek tek şarjda 480 km menzile gerek olmayacak. Tek ancak hızlı bir şarj ile daha az menzil, aracın üretim maliyetini de düşürebilir" ifadelerini kullandı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • karalahana 3 ay önce Şikayet Et
    eksoz gazi salimi hariç fazla bir + si yok gibi geliyor. akü paketi bozulması halinde maliyet ne derece yüksek oraya bakmalı.
    Cevapla
  • iyidere 3 ay önce Şikayet Et
    şarz hızlı ve uzun menzil olursa benzinliye ve dizele karşı ciddi alternatif olur gazlı otoyla avrupaya gittik 300-350 kilometrede bir gaz bitmeden gaz istasyonu kolladık çok sıkıntı oluyor bir ikmal yapıldımı 1000km gitmeli şehir içinde ise normalde 20 dakikalık yolu bir buçuk iki saatte gidiyoruz zamanla bataryalı araçlarda kapasite düşüşü olduğunu hesaba katarsak uzun menzil şart
    Cevapla
  • bu, 3 ay önce Şikayet Et
    şart.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması