160 yerli oyun geliştirici İTÜ Çekirdek’te bir araya geldi!

Dünyanın en büyük ve kapsamlı oyun geliştirme maratonu Global Game Jam 94 ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen oyun geliştirme maratonunun ardından sonra erdi.

160 yerli oyun geliştirici İTÜ Çekirdek’te bir araya geldi!
160 yerli oyun geliştirici İTÜ Çekirdek’te bir araya geldi!
GİRİŞ 02.02.2024 09:31 GÜNCELLEME 02.02.2024 09:31

26 Ocak-28 Ocak 2024 tarihleri arasında 94 ülke 686 farklı noktada eş zamanlı olarak oyun geliştirilen Global Game Jam etkinliğinin İstanbul merkezlerinden biri bu yıl dünyanın en iyi üniversite kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek oldu. İTÜ Oyun Tasarlama ve Geliştirme Kulübü eş organizatörlüğünde gerçekleşen Global Game Jam etkinliğinde 32 farklı ekip, birbirinden farklı içeriklerle 32 oyun geliştirdi.

Global Game Jam’24 kapsamında, 48 saat boyunca aralıksız süren etkinliğin ilk gününde katılımcılar ekiplerini kurup oyunlara dair taslaklar hazırladı. Etkinliğin ikinci gününde ise yılın konsepti ‘’Make Me Laugh!’’ teması doğrultusunda oyunlarını geliştirmeye başladı. İki gün boyunca devam eden etkinliğin son saatlerinde oyunlar test edildi ve 48 saat tamamlandığında ekipler tüm katılımcılara oyunlarının sunumlarını gerçekleştirdi.

"GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE VE GENÇLERİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Etkinliğe ev sahipliği yapan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş etkinliğe dair yaptığı değerlendirmede; ‘’ ’Teknolojiye dayalı döngüsel ekonomi küresel ölçekte girişimcilik ekosistemini de değişime uğrattı. İTÜ ARI Teknokent olarak teknoloji girişimciliği ekosistemini her geçen yıl büyütmeye devam ediyoruz. Son birkaç yılı baz aldığımızda en çok dikkat çeken sektörlerin başında oyun teknolojileri geliyor. Biz de İTÜ ARI Teknokent olarak, girişimcilik ruhunu yaygınlaştırmak için gençlerimize desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. 48 saat boyunca 160 yetenekli gencimizin bir araya gelerek, büyük bir yardımlaşma ve takım çalışmasıyla oyun geliştirmeleri geleceğimiz ve sektörümüz için oldukça önemli.’’ şeklinde konuştu.

Tüm dünyada önemli kabul edilen Global Game Jam’24 etkinliği katılımcılara oyun geliştirmenin yanı sıra deneyim kazanma, takım çalışmasında bulunma ve yeteneklerini geliştirme fırsatı sunarken aynı zamanda global oyun sektörüne katkıda bulunma şansı da sağlıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi