Meta'dan yapay zeka kararı

Meta, sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve Threads'te diğer şirketlerin yapay zeka araçları tarafından oluşturulan görselleri etiketleme kararı aldı.

Meta'dan yapay zeka kararı
Meta'dan yapay zeka kararı
GİRİŞ 06.02.2024 20:26 GÜNCELLEME 06.02.2024 22:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Meta, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Threads'te paylaştığı, diğer şirketlerin yapay zeka (AI) araçları ile oluşturulan görselleri etiketleyeceğini bildirdi.

Meta'dan yapılan açıklamada, kullanıcıların gördükleri içeriklerin yapay zeka ile oluşturulup oluşturulmadığını bilmesinin önemi vurgulandı.

Şirketin sosyal medya platformlarında, Meta AI özelliği kullanılarak oluşturulan gerçekçi görüntülerin "AI ile Hayal Edildi" etiketiyle işaretlendiği anlatılan açıklamada, ancak bunun diğer şirketlerin araçlarıyla oluşturulan içeriklere de yapılmak istendiği aktarıldı.

Açıklamada, bu nedenle içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu belirten ortak teknik standartlara uyum sağlamak için sektör ortaklarıyla birlikte çalışıldığına işaret edilerek, "Bunları tespit edebilmek, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Threads'te paylaştığı yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri etiketlememizi mümkün kılacak." ifadesi kullanıldı.

Halihazırda bu özelliğin geliştirildiği kaydedilen açıklamada, gelecek aylarda uygulamaların desteklediği tüm dillerde etiket uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Dünya çapında önemli seçimlerin yaklaştığına dikkatin çekildiği açıklamada, "Bu süre zarfında, insanların yapay zeka içeriğini nasıl oluşturup paylaştığı, insanların ne tür şeffaflığı en değerli bulduğu ve bu teknolojilerin nasıl geliştiği hakkında çok daha fazla şey öğrenmeyi bekliyoruz." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    maalesef
    Cevapla
  • Alper 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün dünyanın bikgilerini bir isrihbaratci gibi meta grubu toplamaktadır telefonlarda izinleri geri çekiyorum fakat sistem otomatk geri almak istediği izinleri açıyor
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Gene ne seytan lik düsünüyor bu meta kullanmayin seytan ürünleri
    Cevapla
  • alparslan 2 ay önce Şikayet Et
    İşine gelirse işaretler işine gelmezse işaretlemez. Her şeyin kontrolünü elde tutmak istiyorlar. Hatta gerekli görürlerse gerçek görselleri bile yapay zeka ürünü diye işaretler bu düzenbazlar. Kendi yazılımlımlarımızı ve platformlarımızı geliştirip kullanmalıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...