Avrupa ülkesinden KAAN savaş uçağı açıklaması: Satın almakla kalmayacağız...

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Gelecekte Ukrayna KAAN savaş uçağı satın alır mı?" sorusuna “Sadece satın almakla kalmayacağız, kullanacağız da. Nerede kullanacağımızı da biliyoruz.” diyerek cevapladı.

GİRİŞ 19.02.2024 06:30 GÜNCELLEME 19.02.2024 09:43
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya ile süren savaşın 3’üncü yılına girmek üzereyken sahada yaşananları, bundan sonraki sürece dair öngörülerini ve Türkiye ile ilişkilerde gelinen noktayı CNN TÜRK muhabiri Büşra Arslantaş’a anlattı. 

“Ukraynalı ekipler, Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN için motor üzerinde çalışmaları sürdürüyorlar. Ukraynalı ekipler KAAN projesine yönelik çalışıyor ve yarışıyorlar.” diyen Vasyl Bodnar, motor ihalesi hakkında ise şu açıklamalarda bulundu;

“Görüşmeler savaştan önce başlamıştı. Motor tasarımında farklı tecrübeleri olan birkaç şirketimiz var. Bu motor için diğer uluslararası ve yerli üreticilerle rekabet eden Ukraynalı şirketlerden oluşan bir tür konsorsiyum var. Ancak Ukrayna’nın deneyimi ve iyi bir partner etiketi var ve bu uçak için çok ihtiyaç duyulan gerekli özelliklerle donatılmış ekipmanları hızlı bir şekilde üretebiliyoruz. Böyle bir gelişme yaratmak Türk tarafı için de güçlü bir katma değer getirecektir. Çünkü yeni teknolojilere dayalı kendi üretimine sahip olmak sadece güvenlik ve savunmanın güçlendirilmesi için değil, aynı zamanda pazarlarda rekabet edebilmek için de bir ilerlemedir.”

"SADECE SATIN ALMAKLA KALMAYACAĞIZ, KULLANICAĞIZ DA"

Gelecekte Ukrayna’nın KAAN savaş uçağı satın alır mı sorusuna ise Bodnar, “Sadece satın almakla kalmayacağız, kullanacağız da. Nerede kullanacağımızı da biliyoruz.” diyerek Ukrayna’nın KAAN ile yakından ilgilendiğini açıklamış bulundu.

Bodnar röportajın devamında ise şu ifadelere yer verdi;

 “KAAN’ın F35 ile F22 ile rekabet edebilecek tam potansiyele sahip olabileceğine inanıyorum ve bu da geleceğin hikâyesi. Bu yüzden dediğimiz gibi bunu bir başarı hikâyesi haline getirmeyi başarırsak ve hem doğu hem de Batı’daki üçüncü tarafların etki etmesini önlersek bölgedeki en güçlülerden biri olacağız.”

Ukrayna’nın içinde bulunduğu savaşı kurtuluş savaşına benzeten Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Bayraktar TB2’nin Ukrayna gazisi olduğunu söyledi. Baykar’ın Ukrayna’da kuracağı fabrikanın inşaatının devam ettiğini söyleyen Bodnar, inşaatın bitim tarihinin ise gizli tutulduğunu ekledi.

Konuyla ilgili Büyükelçi, “Bitene kadar bütün detayları paylaşmıyoruz. Bu fabrikayı birlikte hazırlayacağımıza inanıyorum. Üretim hattının nasıl oluştuğunu ve hem Ukrayna hem de Türkiye tarafından ülkelerimizin yararına neler kullanıldığını göreceksiniz. Ama şunu da söyleyelim ki bu hikâye devam edecek. Halihazırda bazı devlet kurumlarımız, bazı özel girişimlerimiz var ve çabalarımızı birleştirirsek bölgede lider olacağız. Bu hem geleceğin hikâyesi. İnşaat konusunda da öyle. Çünkü eski Sovyet tipi fabrikalar gibi olmayacak. Karşılıklı yarar için çalışacak yeni bir yüksek teknoloji endüstrisi olacak.” dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • Erkan 2 ay önce Şikayet Et
    Ya sevgili buyuk elci diyorsun ki kaani yaparken bati ve dogunun etkilerinden mudahalesinden korursak diyorsun o zaman sana sormazlar mi sen koskoca rusya ile ab ve abdnin visvislemesi ile savasa girdin onca zavalli insan oldu benim ulkem sadece cikarlarina inaniyor ve boyle olmak zorundq biz hep yillarca yardimci oldugumuz destek verdiklerimizden hancer yedik ulkenizin yillari heba oldu
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanin en iyi savas ucagi f22 bununla rekabet zor acele edilmeli savas ucagi büyük miktarlik seriüretime gecmeli türkiyeye 500 tane savas ucagi acil lazim
    Cevapla
  • ibrahim.k 2 ay önce Şikayet Et
    ukrayna avrupa birliğine girdimi. parayı avrupa verirse ukraynada kaan alamaz, fransa ve yunanistan izin vermediği için top mermisi bile alamadı önce top mermisi alsın.
    Cevapla
  • Gerçek 2 ay önce Şikayet Et
    Delikanlılar Rus ile satranç oynanmaz! En sonunda mat olan yine karşı taraf olur! Şansınızı da onun bunun maşası olarak zorlamayın sonunda öyle bir hale getirir ki bu Ruslar adamı eşeğin semerini görünce bu ne muazzam bi icat dersiniz!!!!!
    Cevapla
  • Mirzalıoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Tekerrür diyorsun yani. Türkiye istediği ülkeyle dost ve istediğiyle rolanti yapamazsa papao yeni gine ya da ırak körfez ülkelerinden ne farkı kalır, şu an için NATO ülkeleri arasında Rusya ya en yakın ve Rusyanın da benimsediği bşr ülkedir Türkiye, Rusya ile sıcak iletişime geçildiği an darbelerle başı ezilen bir Türkiyeden buralara gelinmesi güzel
    Cevapla
  • Akkus 2 ay önce Şikayet Et
    Ruslar çok tepti galiba.:)))
    Cevapla
  • Nefer 2 ay önce Şikayet Et
    Kaan a biçilen görev belli oldu. Hayırlı olsun inş... Avyonikleri ,motoru ve uçuşuyla Ruslara ter döktureceğe benziyor. Ukrayna iyi bir motor üretirse güzel olur fakat bu motor mutlaka tei fabrikasında üretilmelidir. Gerekirse ukraynadaki motor fabrikası Türkiye'ye taşınmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!