Rusya'dan sürpriz 'KAAN' çıkışı: Biz hazırız!

Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşuna hazırlanırken geçtiğimiz günlerde merakla beklenen uçağın ilk talibi Ukrayna olmuştu. Bu kez Rus tarafından dikkat çeken bir çıkış geldi.

GİRİŞ 21.02.2024 06:45 GÜNCELLEME 21.02.2024 10:06
Bu Habere 307 Yorum Yapılmış

Rusya'dan Milli Muharip Uçak Kaan ile ilgili önemli açıklama geldi. Türk savunma sanayiinin önünde "prestij projeleri" denilebilecek bazı hedefler bulunuyor.
 
Bunların başında ise beşinci nesil savaş uçağı olan KAAN projesi geliyor. Türk Hava Kuvvetleri, F-35 alamayacağımız anlaşılınca, yeni bir kuvvet planlaması yaparak KAAN’ın tasarımında radikal değişiklikler yaptı.

Milli Muharip Uçak KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdiMilli Muharip Uçak KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Motorların itki gücü yükseltildi, faydalı yük miktarı artırıldı. Hava üstünlük uçağı olmasının yanında hava-yer görevlerini de yapabilecek bir platform oluşturuldu.
 
Gövdesi genişledi, ağırlığı arttı, aviyonikleri güncellendi. Böylece oldukça gerçek bir beşinci nesil jet ortaya çıktı. 

 

RUSYA'DAN SÜRPRİZ 'KAAN' AÇIKLAMASI

Aydınlık'ın haberine göre; Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türkiye’nin geliştirdiği beşinci nesil savaş jeti KAAN’ın ortak üretimiyle ilgili soruya sürpriz yanıt vererek açık bir teklifte bulundu.
 
Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, "Bu konuda biz de askeri ve teknik işbirliği geliştirmek istiyoruz. Geçmişte de tekliflerimiz olmuştur. Bu uçaklarla ilgili ortak çalışmaların yürütülmesi de dahil olmak üzere, resmi kurumlarımız ve şirketlerimiz arasında çeşitli seviyelerde çalışmalar da yapıldı. Bizim ilgili şirketlerimiz ve birimlerimiz, birlikte çalışmaya hazır olduklarını bildirdiler. Tabi somut işlerin ilgili şirketler arasında görüşülmesi gerekiyor" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 307
  • iyidere 2 ay önce Şikayet Et
    İşbirliği adı altında nasıl baltalarız hesapları yapanlarda olacaktır bizim teknolojiyi öğrenmek isteyenlerde olacaktır teknoloji paylaşmak isteyenlerde olacaktır her teklif incelenip değerlendirilir neticede bu uçağı geliştirmek için ingiltere ukrayna ve başka ülkelerle iş birliği yapıldığı bazı aksamların motor fırlatma koltuğu teknoloji v.s yurt dışından alındığı sır değil..
    Cevapla
  • Cafer 2 ay önce Şikayet Et
    Kime güvenip te ortaklık yapacağız ABD bize F35 i verdimi ?HayirSiradan bir yatırım olsa neyse bu stratejik bir durum.bugun dost olan bir devlet yarın aynı uçakla bizi vurmayacaginin garantisi yoktur.
    Cevapla
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    Taktınız kafayı güvene anlatamadık bir türlü uluslar arası ilişkilerde güven diye birşey yoktur, karşılıklı çıkar vardır. Kimse kimseye güvenmez zaten.
    Cevapla
  • Saim 2 ay önce Şikayet Et
    Rusların Suriye'de bize karşı stratejileri ve aldıkları pozisyon maalesef onlara güvenmememiz gerektiğini gösteriyor.
    Cevapla
  • Centilmen 2 ay önce Şikayet Et
    Bu saate kadar hangi ülke bizi cagirdida projelerimize ortak olan ülke oldumu? Tabiki hayır...bence bu kaan uçağımızı kimseyle paylasmsyalim kendimiz üretelim..... isteyen ülkeler de varsa satalım....kim ortak üretim derse vatan hainidir...
    Cevapla
  • Yuksel Güneş 2 ay önce Şikayet Et
    Ey Rusya Sen önce pkk/HDPKK.ya olan desteğinizi kesin.n
    Cevapla
  • Faik 2 ay önce Şikayet Et
    Buraya kadar gelmişiz bizim ortak üretime ihtiyacımız yok.kemer sıkılacak sa sıkmaya hazırız
    Cevapla
  • Kadri(Kıbrıs) 2 ay önce Şikayet Et
    Bayrağımız ortak mı ki üretime ortak olsun Türkiye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar