Google'ın Hindistan planı belli oldu!

Akıllı telefon pazarında yer almak isteyen Google, Pixel 8 serisini Hindistan’da üretecek. Şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Hindistan’ın güney ve kuzey bölgelerinde üretim tesisleri kurmayı planlıyor.

Google'ın Hindistan planı belli oldu!
Google'ın Hindistan planı belli oldu!
GİRİŞ 22.02.2024 14:31 GÜNCELLEME 22.02.2024 14:31

ABD'li teknoloji devi Alphabet Inc'in birimi Google, akıllı telefon üretimi için Hindistan'ı seçti.

Nikkei gazetesinin haberine göre Google, Pixel akıllı telefonlarını en erken önümüzdeki çeyrekte Hindistan'da üretmeye başlayacak.

Google, geçen ekim ayında yaptığı açıklamada, önemli bir büyüme pazarına daha fazla odaklandığı için Hindistan'da akıllı telefon üretmeye başlayacağını ve amiral gemisi Pixel 8'in 2024'te satışa sunulacağını söylemişti.

Nikkei'nin konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi bir kişiye dayandırdığı haberine göre, bu hamle Google'ın tedarik zincirini Çin'den uzaklaştırmasına da yardımcı olacak.

Teknoloji devinin önümüzdeki haftalarda üst düzey Pixel 8 Pro akıllı telefonları için üretim hatları hazırlayacağı ve nisan-haziran çeyreğinde telefonları üretmeye başlayacağı belirtildi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
 Türkiye evden çalışmaya hazır!