Canon’dan kadınlara iş hayatında tam destek!

Kadınlar, iş dünyasında attığı her adımla değişimi ve ilerlemeyi temsil ediyor. Bu değişimin en büyük destekçilerinden Canon, kadınların liderlik pozisyonlarında ve satış alanında daha fazla yer almasını sağlamak üzere çalışıyor. 

Canon’dan kadınlara iş hayatında tam destek!
Canon’dan kadınlara iş hayatında tam destek!
GİRİŞ 07.03.2024 14:54 GÜNCELLEME 07.03.2024 14:54

Günümüzde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda artan farkındalık her geçen gün daha çok kadının iş dünyasında var olmasını sağlıyor. Kadınların iş hayatındaki etkinliği ise bu alanda çeşitliliğe ve farklı bakış açılarına kapı açıyor. Bu konuda önemli bir sorumluluk üstlenen ve yıllardır kadınların iş hayatına katılımı konusunda kararlı bir duruş sergileyen Canon; bu alanda birçok çalışma yürütüyor. 

CANON KADIN ÇALIŞANLARIN KARIYER YOLCULUĞUNU DESTEKLIYOR 

Canon, benimsediği Kyosei felsefesinin "Ortak fayda için birlikte yaşamak ve çalışmak” ilkesi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyum içerisinde kadınları iş gücüne dahil etmeye ve kişisel kariyer yollarını oluşturmaya teşvik ediyor. Tüm meslek gruplarında, her kademede kadınların daha aktif rol almasını önemseyen Canon, çalışanlarına hibrid çalışma günleri ve esnek çalışma saatleri, annelere yasal izne ek 8 haftalık ücretli annelik izni sağlarken; ofisinde emzirme odası, bebek 1 yaşına gelene kadar olan şehir dışı şirket toplantılarına refakatçi ile katılma seçeneği ve ebeveyn çalışanlarına karne & mezuniyet izni gibi ayrıcalıklar tanıyor.

SATIŞTA KADIN (WOMEN IN SALES) PROGRAMIYLA YARININ KADIN LİDERLERİ YETİŞİYOR

Canon, çalışma ortamında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemini vurgulayarak Orta Doğu, Türkiye, Orta ve Kuzey Afrika bölgelerinde 'Satışta Kadın' (Women in Sales) programını gerçekleştiriyor. Bulunduğu bölgede satış pozisyonlarında kadın temsilcilerinin oranını artırma hedefiyle yola çıkan Canon, düzenli periyodlarla gerçekleştirdiği program ile kadınlara satış alanında çeşitli beceriler kazandırıyor.

Programın bir parçası olmak için yeni mezun olup henüz bir iş deneyimine sahip olmamak, sosyal ve açık fikirli olmak ve en önemlisi de satış kariyerine ilgi duymak yeterli olurken program katılımcıları, sadece kadın çalışanların katılımıyla 12 ay boyunca hem teorik hem pratik eğitim alarak geleceğin satış liderleri olarak yetiştiriliyor. Programı başarı ile tamamlayan adaylar ise, Canon kadrosunda kalıcı olarak çalışma şansına sahip olabiliyor. 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak