KAAN ile ilgili müthiş haberi duyurdu!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, çalışmaları devam eden KAAN'ın yerli ve milli motoru hakkında, müjdeli haberi duyurdu.

GİRİŞ 10.03.2024 09:18 GÜNCELLEME 11.03.2024 06:12
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

ASAM Başkanı, Terör ve Güvenlik Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, çalışmaları devam eden KAAN'ın yerli ve milli motoru hakkında, "KAAN, teknolojik olarak 5 Plus. Motoru da devreye girecek. Alt varyasyonlarını çalıştırmışlar. Müjdeyi vermiş olalım. Çalışmaları yapan mühendislerimizi kutluyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen Türkiye'nin 5. nesil milli muharip uçak KAAN, 21 Şubat'ta ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

KAAN'ın bu başarılı sürecini ASAM Başkanı, Terör ve Güvenlik Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, anlattı.

KAAN projesinin bu günlere kolay gelmediğinin altını çizen Güçlüer, "Buralara gelene kadar büyük fedakarlıklar ve özveriler var. İçimizdeki FETÖ'cülerin ve vatan hainlerinin bürokratik sabotajlarla bu ve benzeri projeleri engelleme girişimlerini göz ardı edemeyiz." İfadelerini kullandı.

'KAAN YOLA ÇIKAN İNANMIŞLARIN ZAFERİDİR'

Milli Muharip Uçak KAAN gibi büyük projeler için inanmışlarla yola çıkılması gerektiğini belirten Güçlüer, "KAAN yola çıkan inanmışların zaferidir. İkna edilmişlerin değil. Çok önemli badirelerden geçmiştir. Bazen öyle bir noktaya geliyorsunuz, aşamıyorsunuz. Savaş uçağı üretiyorsunuz, bardak üretmiyorsunuz. Para da olsa aşamıyorsunuz. Teknoloji lazım." şeklinde konuştu.

'BALKANLARDA HAVA ÜSTÜNLÜĞÜ BİZE GEÇİYOR'

2028 yılında 24 adet KAAN uçağının hava kuvvetlerine teslim edileceğini hatırlatan Güçlüer, "Hava kuvvetlerine 2027-2028 yıllarında iki filo teslim edilecek. Peki Yunanistan'a F-35 ne zaman teslim edilecek? 2030. Biz zaten Yunanistan'dan önce bu yeteneği kazanıyoruz. Yunanistan'a toplam kaç tane F-35 verilecek? 40 tane. Bizim kaç tane Kaan uçağımız olacak? 400 tane. Konuşacak bir şey yok yani. Bunun üzerinden kimse Türkiye aleyhine bir algı yapmaya çalışmasın. Peki buradan biz nasıl stratejik bir çıkarıma gidebiliriz? Bakınız bölge jeopolitiğinde Türkiye stratejik dengeleri değişecek. Peki bu denemek? Yani hava üstünlüğü bize geçiyor. Orta Doğu'da, Afrika'da yakın jeopolitik hinterlandımızda,(Rusya hariç) Balkanlarda hava üstünlüğü bize geçiyor. Mesela görüyorsunuz Amerika gelip Irak'ta bir yerleri vuruyor, İsrail gelip Şam Havalimanı'nı vuruyor, terör örgütüne silah cephane veriyor yani sahadaki az miktardaki askerine hava desteği sağlıyor ve yerdeki emperyalistler büyüyor. Hava üstünlüğü bize geçtikten sonra kusura bakmasınlar kimse giremez buraya." dedi.

"MÜJDEYİ VERMİŞ OLALIM"

Güçlüer, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Peki nasıl olacak bu? Birincisi teknolojik olarak 5 Plus. Araştırıp baksınlar. F-35, SU 57, J 20... Baksınlar bu uçakların entegrasyon kabiliyeti var mı yok mu? En üst segmentteki bizimki. Ayrıca motoru da devreye girecek. Alt varyasyonlarını çalıştırmışlar. Müjdeyi vermiş olalım mühendislerimizi kutluyoruz. Bizim yapacağımız F-35'den bile daha güçlü. Artık bizim iznimiz olamadan gelip terör örgütüne yardım etmek, gelip sağı solu vurmak olamaz. Dolayısıyla hepsi bölgedeki Afrika, Orta Doğu kendi jeopolitik hinterlandımızda artık dengeler emperyalist ölçekte değil, Türkiye'nin milli politikalarının uygulanacağı bir döneme geçiyoruz. Artık PKK'nın bitmesi sadece zaman meselesi.

TÜRKİYE KAAN İLE DÜNYA DEVLERİ ARASINA GİRDİ

Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak.

KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas vuruş gerçekleştirebilecek KAAN, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayacak.

KAAN programı kapsamında Yıldırım Test Tesisi, Radar Kesit Alanı Test Tesisi, Rüzgar Tüneli Tesisi gibi dünyanın sayılı büyüklükteki test merkezlerinin ülkeye kazandırılması sağlanıyor. Bu sayede test verilerinin işleme kabiliyetlerinin artırılmasının da önü açılmış olacak.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 192
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    HERKESİN GÖZÜ KAAN DA Benim gözüm ise HÜRJETTE bence hurjet müthiş bir uçağa dönüşebilir!! Hurjete aesa radarı takılıp 200 km menzilli hava hava füzesi takılırsa müthiş olur AYRICA gelecekte dahada geliştirilip mühimmatlar gövde içine alınır ve görünmezlik kabiliyeti arttırılırsa ŞAHANE olur hatta hurjet check mate uçağına bile dönüşebilir BU DÜŞÜNÜLMELİ!!!
    Cevapla
  • Mükerrem yiğit 1 ay önce Şikayet Et
    Emeği geçen 7 den 70 şe hepsine helal olsun inşallah daha daha iyilerini ve daha güzelleri ne de sahip oluruz
    Cevapla
  • Sallllaaa 1 ay önce Şikayet Et
    Atakların seri üretimi devam ediyormu? Altay ne oldu?
    Cevapla
  • Zekı demır 1 ay önce Şikayet Et
    Ben bu olayda parti onemlı degıl vatan savunması onemlı herkes benim gibi dusunsun guclu ordu guclu muhabere herseyden onemlı yapanlardan emegı gecenlerden hepsinden Allah razı olsun
    Cevapla
  • eski izmir 1 ay önce Şikayet Et
    chp'li ve dem'ciker bu haberleri duyunca acaba ne durumlara düşüyorlar ,ama bu vatan hainlerini üzecek yeni haber yolda
    Cevapla
  • Halil 1 ay önce Şikayet Et
    Sözlerine dikkat halkı kin ve nefretle tahrik etmekten dava açılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi