ITU Seed’e dünyanın her yerinden girişim başvuruyor!

İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in uluslararası girişimleri destekleyen hızlandırma programı ITU Seed için yeni dönem başvuruları başladı.

ITU Seed’e dünyanın her yerinden  girişim başvuruyor!
ITU Seed’e dünyanın her yerinden girişim başvuruyor!
GİRİŞ 13.03.2024 17:06 GÜNCELLEME 13.03.2024 17:06

Her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyerek Türkiye ekonomisi için milyonlarca dolarlık katma değer sağlayan İTÜ Çekirdek birkaç yıldır sadece yerel girişimleri değil, ITU Seed Uluslararası Startup Hızlandırma Programı ile yurt dışından gelen girişimleri de destekliyor.

Girişimlere sunduğu imkân ve hizmetlerin dışında İstanbul üzerinden globale açılmaları için de rehberlik eden ITU Seed’e bugüne dek 76 farklı ülkeden 393 girişim başvuruda bulunurken programa kabul edilen 46 girişim ise toplam 26 milyon dolarlık yatırım aldı.

ITU SEED, ULUSLARARASI TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİ İÇİN BÖLGEDE ÖNEMLİ İMKANLAR SUNUYOR

“ITU Seed’’ programı ile küresel hub olma hedefinde büyük adımlarla ilerlendiğini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “ITU Seed programı, yerelde olduğu kadar globalde de etki alanımızı genişleterek küresel girişimcilik ekosistemimize önemli katma değer yaratıyor.

Bu sayede Türkiye dışından başvuran ve yabancı kurucu ortaklardan oluşan başarılı teknoloji girişimlerini hem yerel ekosistemimizde destekliyor hem de bu girişimlerin İstanbul üzerinden dünyaya açılım yapmalarını sağlayarak ticarileşme süreçlerini hızlandırıyoruz.

Girişimleri; ofis, mentorluk, prototipleme laboratuvarları, küresel ve yerel yatırıma erişim, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına coğrafi yakınlık gibi imkânlarla destekleyerek hem globaldeki iş ortaklarıyla buluşturuyor hem de bölgede büyümelerine imkân sağlıyoruz. Diğer yandan teknoloji ihracatına yönelik hedeflerimiz için bu programı çok önemsiyoruz.

Küresel hub olma yolunda Ar-Ge firmalarımızın ve girişimlerimizin küreselleşmelerine katkı sunmak üzere; İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere başlattığımız Avrupa dolaşım programımızı ITU Seed programı kapsamında büyüterek önemli bir konuma ulaştıracağız” dedi.

BİG BANG ETKİNLİĞİNDEKİ ITU SEED SAHNESİNDELER…

ITU Seed programı kapsamında desteklenen girişimlerin süreci başarıyla tamamlamalarının ardından Big Bang sahnesinde yer alma fırsatı yakaladığını ve hatta ardından yatırım alarak bölgemizde firmalaştıklarının altını çizen Prof. Dr. Dikbaş, yakın gelecekte global bir Big Bang sahnesi için büyük bir heyecan duyduğunu belirtti.

‘’Bugüne kadar ITU Seed programı kapsamında desteklenen girişimlerden üç tanesi 2022 Big Bang sahnesinde, beş tanesi ise 2023 Big Bang etkinliğinin ITU Seed sahnesinde yer aldı. Bundan sonra da yurt dışından başvurusunu gerçekleştiren girişimlere olan desteğimizi sürdürüp her geçen yıl sayılarını daha da yukarı taşıyacağız’’ açıklamasında bulunan Prof. Dr. Dikbaş, ‘’İTÜ Çekirdek’i yurt dışı için de bir çekim noktası haline getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları