Milyarlarca mil uzakta olmasına rağmen Voyager 2 ile nasıl konuşabiliyoruz?

Voyager 2, 2018 yılında yıldızlar arasındaki boşluğa giren ikinci insan yapımı nesne oldu. Peki bu Dünyadan 20 milyar KM uzakta olan Voyager 2 ile nasıl iletişim sağlıyoruz?

GİRİŞ 27.03.2024 09:12 GÜNCELLEME 27.03.2024 09:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

NASA, Voyager 2 de dahil olmak üzere tüm uzay sondalarıyla, Kaliforniya'daki Goldstone, Madrid yakınlarındaki Robledo ve Canberra yakınlarındaki Tidbinbilla olmak üzere dünya çapında üç noktada bulunan bir dizi radyo çanağından oluşan Derin Uzay Ağı (DSN) ile iletişim kurmaktadır.

Voyager 2 yalnızca güney yarımküreden görülebildiği için, Avustralya'daki DSS-43 adlı anten, Dünya'da sondaya sinyal gönderip alabilen tek antendir.

Voyager 2'deki verici - şu anda Dünya'dan 20 milyar km'den daha uzakta - yaklaşık 23 Watt'lık bir güce sahiptir (tipik bir cep telefonunun yaklaşık sekiz katı). Radyo sinyali Dünya'ya ulaştığında, bu gücün milyar trilyonda birinin yaklaşık onda birine sahip olacaktır.

Voyager 1 başka bir medeniyetin eline mi geçti? 'Alışılmadık kodlar göndermeye başladı'Voyager 1 başka bir medeniyetin eline mi geçti? 'Alışılmadık kodlar göndermeye başladı'

Bu son derece zayıf sinyali tespit etmek için DSS-43 ve Voyager 2'deki verici son derece yönlüdür ve yavaş bir bit hızında iletilen dar bantlı, yüksek frekanslı sinyaller kullanır.

Karmaşık sinyal işleme teknikleri, parazit eksikliği ve radyo sinyallerinin uzayda neredeyse engelsiz seyahat etmesi, DSS-43 için uzak mesafelerin engel teşkil etmediği anlamına geliyor.

Anten, Voyager 2'ye sinyalleri aldığından çok daha yüksek güçte - yaklaşık 400.000 Watt'a kadar - iletir ve uzaktaki sonda tarafından kolayca duyulur.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sizin hesaba göre yaklaşık 115 dk, 54 gün değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yanlış veya açıklanmayan bir durum var.ışık saniyede 300 bin km hızla gider 20 milyar km.54 günlük mesafe demekyir.yani merhaba ey voyager dediğimizde 54 gün sonra selamı alır bir 54 gün sonrada selamınızı aldım diye cevap verir....şimdi nasa nasıl iletişim kuruyor.açıklayabilen varmı
    Cevapla
  • Mülayim T 1 ay önce Şikayet Et
    Sonda öyle olmaz eeyy nasa, en fazla 1 asronomik birim yani 150 milyon km aralıkla araçları gönderir peşpeşe dizersin, baz istasyonu gibi en uçtan diğer uca haberleserek dünyaya sinyal gönderirler, her şeyi de biz mi öğreteceğiz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    adamları bilmem ne kadar uzaktaki kendi gönderdikleri cisimle iletişim kuruyor bizler komşumuzla bir iletişime geçemiyoruz herhangi bir olumsuzluk durumunda da iletişime geçemiyoruz hemen bam güm uzun lafın kısası iletişim bizim işimiz değil
    Cevapla
  • side 1 ay önce Şikayet Et
    ebuzer sana katılıyorum beni güldürdün Allah da seni güldürsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak