Oy kullanacak vatandaşlar dikkat: Oltalama tuzağına düşmeyin...

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanacak vatandaşları "oltalama" riskine karşı uyardı.

GİRİŞ 30.03.2024 16:58 GÜNCELLEME 30.03.2024 17:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ofis'ten yapılan açıklamada, sosyal medya platformları veya e-posta hesapları üzerinden e-Devlet Kapısı ismi ve görseli kullanılarak yerel seçimlerle ilgili "oltalama" faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Seçmen Kaydı Bilgilerini Doğrulama, Seçmen Kaydı Sorgulama veya Oy Kullanacağınız Sandık Değişti gibi başlıklarla e-Devlet Kapısı arayüzünü taklit ederek size ulaşan kişilere itibar etmemeniz, sizden talep edilen kişisel verilerinizi paylaşmamanız ve iletilen bağlantılara tıklamamanız bilgi ve iletişim güvenliğiniz açısından önem arz etmektedir.

Seçmen kaydınız ve bilgileriniz için yalnızca e-Devlet Kapısı (https://turkiye.gov.tr), e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması, https://secmen.ysk.gov.tr, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi (444 9 975) resmi kanallarına başvurunuz."

SEÇMEN SORGULAMASINI NASIL YAPMALIYIZ?

e-Devlet Kapısı İsmi Kullanılarak Yapılan Oltalama Saldırılarına Dikkat!
Son günlerde sosyal medya platformları ve e-posta hesapları üzerinden e-Devlet Kapısı'nın ismi ve görseli kullanılarak “Mahalli İdareler Genel Seçimleri” ile ilgili oltalama saldırıları yapılmaktadır.

  • Kişisel verilerinizi ele geçirmek için hazırlanmış bu aldatıcı içeriklere itibar etmeyiniz!
     
  • Seçmen kaydı sorgulama işlemlerinizi;
     
  • e-Devlet Kapısı (https://turkiye.gov.tr),
     
  • e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması,
     
  • https://secmen.ysk.gov.tr,
     
  • Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve
     
  • Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi (444 9 975) üzerinden yapabilirsiniz.
KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bir başka tuzak da sizin seçim bölgenizden birini il genel meclisi veya belediye meclisi 1. sıra adayıymış gibi gösteriyorlar. Maksat oyları o adayın partsine yönlendirmek. Lütfen herkes oy verirken il genel meclisi veya belediye meclisi adaylarının sıralarına dikkat etsin. ama özellikle yeniden refah partisi yapıyor.
    Cevapla
  • Hans 1 ay önce Şikayet Et
    Ben oyumu gayrubelada kullanacam sözlü, alayinizi yakacam munafiklar...!
    Cevapla
  • Armina 1 ay önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar oyunu nerede kullanacağını bilmeyen varsa yuh artık.
    Cevapla
  • Bülent Duman 1 ay önce Şikayet Et
    Dikkat edelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti