NASA tarihinde bir ilk: Japon astronot Ay'a gidiyor

Üst düzey bir ABD yetkilisine göre, ABD ve Japonya, bir Japon astronotu 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanan "Artemis" misyonu ile Ay'a göndermeyi planlıyor.

NASA tarihinde bir ilk: Japon astronot Ay'a gidiyor
NASA tarihinde bir ilk: Japon astronot Ay'a gidiyor
GİRİŞ 12.04.2024 17:31 GÜNCELLEME 12.04.2024 17:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NASA, Artemis görevi kapsamında 2026 yılına kadar Ay'a ve daha sonra Mars'a astronot göndermenin planlarını yapıyor.

Bu zorlu görevde SpaceX, Blue Origin ve Dynetics gibi uzay şirketlerinden yardım alan NASA, kendi geliştirdiği "SLS" isimli roketiyle yolculukları güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

NASA, JAPON ASTRONOTU AY'A GÖNDERECEK

ABD ve Japonya, Artemis görevi ile Japon bir astronotu Ay'a göndermeyi planlıyor. Misyona dahil edilmesi beklenen Japon astronot, NASA ile Ay'a giden ilk ABD dışındaki kişi olacak.

ARTEMİS GÖREVLERİ

Mürettebatsız bir Ay'a gidiş-dönüş görevi olan Artemis 1, mürettebatla gerçekleştirilecek olan Artemis 2 görevine öncülük edecek.

İkinci görev kapsamında dört astronotla beraber uzay aracı, Ay'ın yakınından geçip geri dönecek. Son görev olan Artemis 3'de ise mürettebat, Ay yüzeyine inecek.

NASA'nın Artemis projesi kapsamında ilk yapmak istediği şey Ay'ın Güney Kutbu'na inmek olacak.

NASA, Artemis'i uzun vadede Ay'da kalıcı yapılar için temel atmak, yerleşmek ve en sonunda Mars'a insan göndermek için bir adım olarak görüyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • ALLAH dostu 2 hafta önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN RAHMETİNİ BEREKETİNİ FAZLINI KEREMİNİ İHSANINI İKRAMINI LUTFUNU NURUNU RIZKIMIZI MAĞFİRETİNİ MERHAMETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
  • Alim 2 hafta önce Şikayet Et
    Kıyamet yaklaşıyor
    Cevapla
  • Mevzu 2 hafta önce Şikayet Et
    Aya kimse ayak basamaz o gölge ne daha önce giden giden astronot gölgesi bu yalan bir kurgu ayak hiç bir canlı ayak basamaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek