Türkiye'nin uzaydaki dev adımı: TÜRKSAT 6A gökyüzündeki imzamız olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyadan TÜRKSAT 6A hakkında videolu bir paylaşım yaparak "Uzayda TÜRKSAT 6A yerli ve millî uydumuzla iz bırakacağız. Gökyüzüne baktığınızda imzamızı göreceksiniz" ifadelerini kullandı

Türkiye'nin uzaydaki dev adımı: TÜRKSAT 6A gökyüzündeki imzamız olacak!
Türkiye'nin uzaydaki dev adımı: TÜRKSAT 6A gökyüzündeki imzamız olacak!
GİRİŞ 22.04.2024 09:06 GÜNCELLEME 22.04.2024 09:06

Türkiye'nin uzaydaki gururu TÜRKSAT 6A, tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanıp üretildi.

Türk mühendislerinin yıllar süren çalışmalarının bir ürünü olan uydu, Türkiye'deki uydu ekosisteminde çok büyük bir kilometre taşı olacak ve iletişimde yeni ufuklar açacak.

"GÖKYÜZÜNE BAKTIĞINIZDA IMZAMIZI GÖRECEKSINIZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da sosyal medya üzerinden yaptığı videolu paylaşımda, TÜRKSAT 6A'ya yer verdi.

Bakan Uraloğlu paylaşımına, "Uzayda TÜRKSAT 6A yerli ve millî uydumuzla iz bırakacağız. Gökyüzüne baktığınızda imzamızı göreceksiniz." notunu düştü.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı