Google, Mozilla ile aşk tazeliyor

Firefox ve Thunderbird gibi popüler açık kaynak kodlu yazılımların dağıtımını yapan Mozilla Vakfı, Google ile olan anlaşmasını ne zamana kadar uzattı dersiniz?

Google, Mozilla ile aşk tazeliyor
Google, Mozilla ile aşk tazeliyor
GİRİŞ 01.09.2008 12:24 GÜNCELLEME 09.12.2019 12:03
Mozilla Vakfı, Firefox ve Thunderbird gibi açık kaynak kodlu başarılı yazılımları, milyonlarca kişiye ulaştırıyor ve koordineli bir şekilde geliştirmeye devam ediyor. Peki hiç merak ediyor musunuz; nereden geliyor bu değirmenin suyu. Yazılımlar, hem ücretsiz dağıtılıyor hem de geliştirilmesi ve sorunsuz bir şekilde dağıtılması için su gibi para harcanıyor. Hemen açıklayalım; Mozilla, Google gibi devlerle işbirliğine giderek, bırakın bu projelerin masraflarını karşılamayı, çok daha fazla para bile kazanabiliyor. Vakfın gözbebeği olan Firefox, neredeyse para basıyor. Açılış sayfasının Google olması ve arama için yerleştirilen araç çubuğunun Google olarak varsayılan halde gelmesi, sadece 2005'te firmaya 50 milyon dolara yakın para kazandırmıştı.

Anlaşma Uzatıldı

Normalde, Kasım 2008'de bitecek olan anlaşma, 2011'e kadar uzatıldı. Vakfın gelirlerinin %85'e yakınını Google tarafından sağlanan anlaşmalar üzerinden kazandığı da söylenenler arasında. Hem açılış sayfası hem de arama çubuğu üzerinden yapılan aramalardaki sponsor bağlantılara tıklandığında, bu tıklamalardan elde edilen gelirlerin bir bölümü Mozilla Vakfı'na gidiyor.
 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek