Windows XP'yi kuşa çevirmişler!

Orijinal Windows Kurulum CD'si neredeyse 600 MB. Buna bir de Service Pack 2 ve 3'ü ilave edin... Peki korsanlar ne yapmış? Hepsini 88 MB'a sığdırmış. Nasıl mı?

Windows XP'yi kuşa çevirmişler!
Windows XP'yi kuşa çevirmişler!
GİRİŞ 23.09.2008 06:34 GÜNCELLEME 07.09.2017 02:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Windows XP'nin nasıl budanacağını ve kurulum CD'sine nasıl Service Pack 3 entegre edeceğinizi anlatmıştık. Bilgisayar korsanları, bu yol ile öyle bir kurulum CD'si elde etmişler ki, görenlerin şaşırmaması içten değil. Öyle bir Windows XP düşünün ki, temel anlamda hemen hemen her şeyi yerine getirebiliyor. Bunlar arasında; programlar çalıştırmak, oyun oynamak, ağ bağlantılarına girmek, kamera ve tarayıcılardan faydalanmak, internete girmek ve multimedya dosyalarını oynatmak gibi işlevler bulunuyor.

Eksik Olan Ne?

Peki yüzlerce megabyte'lık kurulum CD'si nasıl olur da 88 MB'lık dosyaya dönüşür? Bu sorunun cevabı da oldukça basit. Çoğu kullanıcının ihtiyacının olmadığı dosyalar, kurulum CD'sinden çıkartılarak. Bunlar arasında;

:: Birden fazla kullanıcı hesabı
:: FTP desteği
:: Windows güncelleme desteğinin olmaması
:: Şifre saklama ve otomatik tamamlama
:: Optik sürücünüzü otomatik başlatma
:: Uzaktan erişim
:: Tema desteği

 

Performansı Nasıl?

Performansa geçmeden önce, bu sistemin kurulumunu bizzat gerçekleştirdiğimizi hatırlatalım. Bu işlem, ortalamanın da altında bir bilgisayarda 5 dakikadan az bir zaman aldı. Bilgisayarınızı açtığınızda, 1 dakikadan az bir zamanda da masaüstüne erişebiliyorsunuz.

Bu değerler karşısında elde edilen performans sonuçları ise şöyle;

:: RAM Kullanımı: 39 Megabyte
:: Çalışan işlem sayısı: 15
:: Documents and settings klasörü: 1.46 Megabyte
:: Program Files klasörü büyüklüğü: 4.59 Megabyte
:: WINDOWS klasörü büyüklüğü: 192 Megabyte

 

Yasal mı?

Eğer elinizde orijinal bir Windows XP Kurulum CD'si varsa, bu kurulum kalıbını bulundurmanız yasal olarak kabul ediliyor. Çünkü, biraz uzmanlık gerektirse de, aynı kurulum CD'sini siz de oluşturabilirsiniz. Sadece, hangi parçayı ne zaman kurulum CD'sinden çıkaracağınızı bilmeniz gerekiyor.

Yasal olarak sorunla karşılaşmamanız için bir diğer önerimiz de, eğer elinizdeki orijinal Windows XP Kurulum CD'si, sadece bir bilgisayar için lisanslanmış ise, o zaman bu kırpılmış XP'yi de en fazla 1 bilgisayarda kullanmanız.

 

Ne İşe Yarar?

Elinizde hazır bir XP Kurulum CD'si varken, hızlandırılmış ama kırpılmış bu kurulum kalıbını ne yapacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Evinizde, atmak üzere olduğunuz bir bilgisayar varsa, bir kez daha düşünün ve bu kurulum kalıbını bir CD'ye yazdırarak, atmayı planladığınız külüstür bilgisayara kurun.

Ortaya, internete girebilecek, film ve müzik dinlenebilecek ve ağa bağlanabilecek bir bilgisayarın daha çıkmasından kimse şikayet etmez sanırız ;)

 

İndirme ve Kurulum

Yaklaşık 88 MB dosya büyüklüğü olan Micro XP işletim sisteminin kurulum dosyası, torrent sitelerinde ve Rapidshare sunucularında cirit atıyor olsa da, web sitemiz üzerinden bu yazılıma direkt link vermemiz maalesef mümkün görünmüyor. En azından, BSA avukatlarını ofisimizde misafir etmek için çok daha uygun zamanlarımız olabilir ileride. O nedenle şimdilik bir davette bulunmanın gereği yok.

Bir şekilde sahip olduğunuz bu kurulum kalıbını CD'ye yazdırmak için yapmanız gereken tek şey, dosyayı Nero gibi CD/DVD yazma programları ile açmak ve optik sürücünüze boş bir CD yerleştirmek. Gerisi, çorap söküğü gibi geliyor.

:: Konu hakkında teknik destek almak için buraya tıklayın.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR 3
  • Hüseyin Karabey 15 yıl önce Şikayet Et
    Nlite. arkadaşlar nette aratabilirsiniz bu işleri bu programcık yapıyor
    Cevapla
  • kadir zafer 15 yıl önce Şikayet Et
    çok komik. bi linki vermediginiz kalmıştı neyse ben nasıl olsa bulurum o linki
    Cevapla
  • Maskeli Balo 15 yıl önce Şikayet Et
    Windows Yada İşletim Sistemi Diyelim. Piyasada daha ne editlenmiş yazılımlar var örneğin TNC Xp bence orjinalindan daha iyi performans gösteriyor ve görselliği de daha iyi :) reklamını yapıyorsanız bari iyi bişeylerinde reklamı olsun ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...
İran'dan ateşkes açıklaması