Sığırları güden AI robot güncellendi

Sidney Üniversitesi'ndeki araştırmacıları tarafından geliştiren dört tekerlekli otonom robot dünyanın ilk 'akıllı ineği' olma yolunda ilerliyor.

GİRİŞ 14.12.2024 11:52 GÜNCELLEME 14.12.2024 14:36

İlk olarak 2016 yılında engebeli arazilerde hareket edebilen basit bir çoban robotu olarak piyasaya sürülen SwagBot, sensörler, yapay zeka (AI) ve makine öğrenme sistemleriyle güncellendi.

Pil ile çalışan SwagBot artık meranın sağlığını, türünü ve yoğunluğunu tespit edip hayvanların sağlığını izleyebiliyor.

Daha sonra bu bilgileri kullanarak sığırları otonom bir şekilde en iyi meralara sürer ve arazi aşırı otlatılmadan ve toprak bozulmadan önce onları hareket ettiriyor. Ayrıca çiftçilere veri geri bildirimi de sağlayabilir.

SwagBot'u geliştiren ekibin başındaki Sidney Üniversitesi Robotik ve Akıllı Sistemler Profesörü Salah Sukkarieh, "Sığırlar robota alıştığında, robotu takip edecekler. Hayvanları iyi proteinin, iyi karbonhidratların olduğu meranın doğru kısmına taşımaya olanak sağlayacak” dedi.

YORUMLAR 5
  • Misafir1 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo. Silah yerine boyle sistemlere keske yatirim yapilabilse.
    Cevapla
  • talihli talihsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    inek şekli verirse başına gelmeyen kalmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Zelenskiy yarın Türkiye'ye geliyor!
Beştepe'deki zirvede samimi anlar: Erdoğan, Azerbaycanlı bakanla sohbet etti!