Harita ve navigasyon uygulamalarının geliştirilmesi için düğmeye basıldı

Bakan Kacır, konum tabanlı hizmetler alanında milli çözümlerin geliştirilmesi ve inovatif uygulamaların önünün açılması hedefiyle "Harita ve Navigasyon Uygulaması Geliştirme Projeleri Çağrısı"nı açtıklarını duyurdu.

Harita ve navigasyon uygulamalarının geliştirilmesi için düğmeye basıldı
Harita ve navigasyon uygulamalarının geliştirilmesi için düğmeye basıldı
GİRİŞ 17.06.2025 17:32 GÜNCELLEME 17.06.2025 17:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dijital egemenliğin güçlendirilmesi hedefiyle harita ve navigasyon uygulamalarında milli çözümleri ileri düzeylere taşıyacaklarına işaret etti.

Stratejik öneme sahip konum tabanlı hizmetler alanında milli çözümler geliştirilmesi ve inovatif uygulamaların önünün açılması hedefiyle "Harita ve Navigasyon Uygulaması Geliştirme Projeleri Çağrısı"nı başlattıklarını belirten Kacır, şunları kaydetti:

"Çağrı kapsamında, ülkemizdeki kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun, 112 ile iletişime geçebilen, karbon ayak izi hesaplayabilen, gerçek zamanlı trafik verisi sunabilen, yenilikçi özellikleriyle yüksek performanslı, kullanıcı dostu ve yapay zeka destekli navigasyon uygulamaları geliştirilmesini amaçlıyoruz. Dijital egemenliğimizi tahkim etmek, harita ve navigasyon alanında yerli ekosistemi güçlendirmek ve uluslararası rekabet gücümüzü artırmak amacıyla başlattığımız programa, yatırımcılarımızı ve sektör paydaşlarımızı davet ediyorum."

Kacır'ın paylaşımında yer alan bilgilere göre, çağrıya yönelik başvurular, "http://rip.sanayi.gov.tr" adresinden 15 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 2
  • fxnope 8 saat önce Şikayet Et
    Bu harita muh isi degil yazilimcilar ve teknoloji tabanli bir konu, ama ulkemizde teknolojiye bir sırt çevirme oldugu icin sadece kullanıcı gibi davranıyoruz
    Cevapla
  • Rebelboy1903 15 saat önce Şikayet Et
    100 lerce Hatta 1000 lerce Harita Mühendisimiz Var Hiçbiri Bir Halta Yaramıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan son dakika İsrail-İran savaşı duyurusu! Desteğini resmen ilan etti
Dünyaca ünlü oyuncu ABD'yi ayağa kaldırdı: Canlı yayında İsrail'e "soykırımcı" dedi!