Elon Musk tarih verdi! Robotlar ameliyat yapacak, doktorluk devri kapanacak

Tesla CEO'su Elon Musk'a göre Optimus robotları sağlıkta devrim yapacak. Uzmanlar ise Musk'ın '3 yıl içinde cerrahları geçecek' iddiasını inandırıcı bulmayarak bunun uzun yıllar imkansız olduğunu vurguladı.

Elon Musk tarih verdi! Robotlar ameliyat yapacak, doktorluk devri kapanacak
Elon Musk tarih verdi! Robotlar ameliyat yapacak, doktorluk devri kapanacak
GİRİŞ 12.01.2026 19:42 GÜNCELLEME 12.01.2026 19:45

Gelişen yapay zeka ile birçok alanda olduğu gibi tıp teknolojilerinde de çığır açıcı teknolojiler ortaya kondu.

"TIP EĞİTİMİ" YERİNE "TEKNOLOJİ" VURGUSU

ABD'li milyarder Elon Musk da katıldığı bir TV programında bu konuyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaparak gençlerin tıp okumak yerine teknolojiye yönelmesi gerektiğini savundu. Musk, "İyi bir doktor olmak çok uzun sürüyor, üstelik bilgi sürekli değişiyor; takip etmek zor" dedi.

OPTIMUS 2026'DA PİYASADA OLACAK

2022 yılında ilk kez tanıtılan Tesla'nın insansı Optimus robotlarının 2026 yılında satışa sunulacağı söylenmişti.

"3 YIL İÇİNDE CERRAHLARI GEÇECEK"

Sahip olduğu teknoloji firması Tesla'nın geliştirdiği insansı robot hakkında sorulan "Optimus ne zaman dünyanın en iyi cerrahlarından daha iyi olur?" sorusuna cevap veren Musk, "3 yıl" yanıtını verdi. Musk, dünya genelinde 'üst düzey cerrah sayısının sınırlı' olduğunu vurgulayarak robotların sağlık hizmetlerinde erişimi artırabileceğini öne sürüyor.

UZMANLARDAN TEPKİ: FAZLA İYİMSER

Independent'a konuşan bir sağlık politikası uzmanı, Musk'ın 'fazla iyimser' olduğunu ve büyük ameliyatlar için robotların yaygın kullanımının "uzun yıllar boyunca imkansız" olacağını belirtti. Bir başka uzman ise Musk'ın Optimus ile ilgili iddiasının inandırıcı olmadığını söyledi.

KAYNAK: AKŞAM
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • ozgur ata 9 ay önce Şikayet Et
    arkadaslar vasiyetimdir, ben hasta olursam ve bu robotlar da o zaman piyasaya çıkarsa beni Turk hekimlerine emanet ediniz!
    Cevapla
  • Yalan yok 9 ay önce Şikayet Et
    Musk diyorsa doğrudur - Adam Neden yalan söylesin ki , Bu yıl olmazsa - seneye kesinn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten fon soruşturmasında dikkat çeken çıkış: Listeler açıklansın
Maçtaki kavgada saha karıştı! Tam 51 kırmızı kart çıktı