TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi 60 yaşında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 1967'den bu yana Türkiye'nin bilim ve teknoloji kültürünün gelişmesine katkı sunan TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'nin 60. yayın yılını kutladı.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi 60 yaşında
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi 60 yaşında
GİRİŞ 01.11.2026 17:38 GÜNCELLEME 01.11.2026 17:38

Kacır, NSosyal hesabından yaptığı videolu paylaşımda, derginin 60 yıldır bilimsel merakı nesilden nesle aktardığını ve bilim ile toplum arasında köprü kurduğunu belirtti.

Derginin, geçmişten bugüne bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri okuyucularla buluşturduğuna işaret eden Kacır, şunları kaydetti:

"Yıllar önce geleceğin haberi olarak kapaklarda yer bulan projeler, bugün Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı, bilim insanları ve araştırmacıları tarafından bir bir gerçeğe dönüştürülüyor. Bilimsel merakı nesilden nesle taşıyan ve 60 yıldır bilimle toplum arasında köprü kuran TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'ne, ülkemizin bilim ve teknoloji yolculuğuna ışık tutacağı nice yıllar diliyorum."

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor, Thomas Reis ile Süper Lig'de fırtına gibi esiyor! Üst üste 5. galibiyet
Son dakika: SPK Başkanlığına Muhsin Atcı atandı!