Windows 7 oyunlarda ne vadediyor?

Bugünden itibaren resmi olarak Windows 7'li dönem başlıyor. Peki bu sistem oyun dünyası için Vista'dan farklı bir şey sunuyor mu?

Windows 7 oyunlarda ne vadediyor?
Windows 7 oyunlarda ne vadediyor?
GİRİŞ 22.10.2009 13:58 GÜNCELLEME 28.10.2019 14:53

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, ufak bir zaman yolculuğu yapıp 2006'ya dönersek Microsoft oyuncuları sevindiren bazı açıklamalarda bulunmuştu. Firma ilk önce Windows olarak bu sektördeki liderliğini kaybettiği için özür diledi daha sonra ise Vista ve Windows Live sistemiyle birlikte yeni bir çağ açacaklarını iddia etmişti. Bu olayın üzerinden neredeyse 4 yıl geçti ve şirkettin vaatleri bir türlü gerçekleşemedi.


2006 yılında ne umutlarımız vardı

Üstelik Vista'nın beklenen başarıyı bir türlü yakalayamaması ve Microsoft'un tüm yatırımını Windows 7'ye yönlendirmesi de akıldaki soru işaretlerini artırdı. Vista sahipleri ellerindeki ürünün geleceğini merak ediyorlar. Öte yandan büyük bir hevesle Win 7 alanlar da sistemin getirecekleri konusunda endişeli. Microsoft Başkan Yardımcısı Matthew Murray'ın yaptığı açıklamalar iki sistemin kullanıcılarını da tam sevindirmeyecek.


 

Bu sistem oyuncular için çare mi yoksa sorun mu?

Murray, Windows 7'nin oyunları biraz daha hızlı ve performanslı çalıştıracağını ancak şimdilik Vista'ya kıyasla büyük bir özelliğinin olmayacağını söyledi. Peki, Win 7'nin hiç mi artısı yok? Çiçeği burnundaki işletim sistemin en büyük üstünlüğü artık Windows Live'in tam olarak kullanılabilmesinde olacak. Games For Windows sloganı taşıyan bu sistemle birlikte, aileler oyunların özelliklerini değiştirip çocuklarını koruyabilecekler.

Vista'da bulunan ve bilgisayarın performansını gösteren not sistemi oyunlara da uyarlanacak. Artık yeni ürünler satın almadan önce donanımınızın yeterli olup olmadığını test edebileceksiniz. Bu yenilik birçok oyuncunun cebini rahatlatacak. Ayrıca 'Oyun Araştırmacıs'ı özelliği sayesinde adından anlaşıldığı gibi bilgisayarda bulunan tüm oyunlara tek bir pencereden erişilebilecek.


Tüm özellikleri çalışacak

Buradan makinenizde yüklü oyunlar hakkında bilgi edinebileceksiniz eğer içlerinden birine yama geldiyse, Windows'un yaptığı gibi sistem onu arka planda kendiliğinden indirecek. Ayrıca bu araştırmacı oyunlarınız hakkında istatistik tutup, onlarla ne kadar zaman geçirdiğinizi ve hangisinde daha iyi olduğunuzu size rapor edecek. Bir de madalyonun öteki yüzü var, Steam gibi online sistemlerden ürünlerinizi indirdiğiniz zaman Win 7 onları tanımayacak.


Solda PC'de oynayan sağda Xbox360'ı tercih eden

Böylece orijinal oyun sahipleri sırf kutusuz versiyonu seçtiği için bir nevi cezalandırılıyor. Bununla ilgili bir kehanette bulunmak gerekirse firma Steam ve EA Store benzeri yeni bir oyun satış sistemi üzerinde çalışıyor olmalı. Anlaşılan Microsoft, yeni dönümde de oyun konusunda yine Xbox360 konsolunu ön planda tutacak. Firmanın stratejisi değişmediği sürece PC'de oyun severler daha çok hayal kırıklığına uğrayacak gibi duruyor.

:: Windows 7'nin oyun konusunda yapacağı değişiklikler sizi tatmin etti mi?

Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı