Telefonlar telesekretere yönlendiriliyor

Artık tüm sabit telefonlar Türk Telekom'un telesekreter servisine yönlendiriliyor. Servis abone için ücretsiz olsa da arayandan ücret tahsil ediliyor. Servisi iptal etmek ise çok kolay:

Telefonlar telesekretere yönlendiriliyor
Telefonlar telesekretere yönlendiriliyor
GİRİŞ 13.01.2010 12:34 GÜNCELLEME 13.01.2010 12:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Telekom aralık ayında abonelere gönderdiği faturalarda tüm telefon abonelerinin telefonlarının Telesekreter servisine yönlendirildiğini duyurdu.  Herhangi bir yönlendirmesi olmayan tüm sabit hatlar için geçerli olan yönlendirmeyi #22# tuşlaması yaparak iptal edebiliyorsunuz.

TÜM HATLAR İÇİN TELESEKRETER

Türk Telekom tarafından abonelere gönderilen faturada yer alan duyuru şöyle: “Herhangi bir yönlendirmesi olmayan tüm PSTN abonelerinin telefonları cevapsız çağrılar (5 kez çalıp açılmadığında) için ücretsiz olarak Telesekreter servisine yönlendirilmektedir. Telesekreter servisini kullanmak istemeyen müşteriler telefonlarında #22# tuşlamasını yaparak servisi kolaylıkla iptal edebilirler.”

Türk Telekom’un resmi web sitesinde ise  servisle ilgili şu bilgilere yer veriliyor:
“Kullanım: Herhangi bir yönlendirmesi olmayan tüm bireysel PSTN abonelerinin telefonları cevapsız çağrılar (5 kez çalıp açılmadığında) için ücretsiz olarak Telesekreter servisine yönlendirilmektedir. Telesekreter servisini kullanmak istemeyen müşteriler telefonlarında #22# tuşlamasını yaparak kolaylıkla servisi iptal edebilirler. Servisi iptal eden müşteriler için tekrar otomatik yönlendirme yapılmayacaktır. Yönlendirme başladıktan sonra, Türk Telekom’a ait TT Sesli Mesaj sistemi devreye girecek ve arayanın size mesaj bırakmasını sağlayacaktır. Mesaj kutunuza mesaj bırakıldıktan sonra sistem tarafından belirli periyotlarda bu servis için ilişkilendirdiğiniz sabit telefonunuz aranarak bırakılan sesli mesajlar için bilgilendirilebileceğiniz gibi, siz de 0 800 500 06 06 numaralı Sesli Mesaj Merkezi’ni ücretsiz arayarak, şifrenizi girdikten sonra mesajlarınıza ulaşabilirsiniz. Şifre standart olarak 1234 şeklinde belirlenmiştir. 0800 500 06 06 aranarak Kişisel Ayarlar menüsünden şifre değiştirilebilir.”

CEPTEN ANINDA 2 KONTÖR

Ücretlendirme kısmında ise Standart Mesaj Kutusu 10 mesajın ücretsiz olduğu belirtiliyor.
İlgili servisi iptal etmemiş herhangi bir sabit telefonu aradığınızda cevap alamıyorsanız, önce telesekreter servisinin devreye gireceği, ücretlendirmenin sizin tarifeniz üzerinden yapılacağı, sinyal sesinden sonra servisin devreye gireceği belirtiliyor. Kontörlü bir Türkcell hattından aradığımız sabit hat cevap vermediğinde devreye giren telesekreter servisinde anında 2 kontör düştü.

(Haber 7)

 

 

YORUMLAR 5
  • BycarteL 14 yıl önce Şikayet Et
    Bir bu eksikti. Bu zamana kadar bizi yolduğu yetmedi birde bunu çıkardı millet bilmeden telekoma borçlanacak. En son faturam 16 tl geldi konuşma ücreti sadece 0.30 kuruş bana gelen fatura 16 tl şakamı bu.Allah tan tek dileğim bu firmanın batıp gitmesidir. Hiçbir zaman bu firmaya hakkımızı helal etmiyoruz,elinden geleni ardına koyma telekom bakalım nereye kadar gideceksin.
    Cevapla
  • Arif BARTINLI 14 yıl önce Şikayet Et
    Özelleştirme. Özelleşince ne olacağını sanıyordunuz? Telekom özelleştirilirken sesini çıkartmayanlar yine usul usul 22 yi tuşlayıp iptal etsinler servisi...
    Cevapla
  • keremcan karaca 14 yıl önce Şikayet Et
    adamlar soygunculuğa çıkmış. bu ne aymazlık yaa!
    Cevapla
  • ahmet ahmet 14 yıl önce Şikayet Et
    benı uyardıkları anda ıptal ettırdım. zaten soyuluyoruz telesekreterde neymıs arayan her yerden bulur telekom tarıfelerını satamayınca haberımız olmadan satmaya calısıyor.faturalara yazmısmıs yazsan ne yazar ben kac para geldıgının dısındakı yerlere bakmıyorum kı her tarafı reklamla dolduruyorlar
    Cevapla
  • mehmet tozlu 14 yıl önce Şikayet Et
    TTNET iyi gunler diler... Abone soymanın yeni yönetimi bu heralde?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı