İşlemciler nasıl yapılıyor? GALERİ
Her gün kullandığınız bilgisayarın beynini oluşturan işlemcilerin nasıl bir ortamda üretildiğini ve ne derece yüksek bir teknoloji kullanıldığını merak ediyorsanız, bu merakınızı gideriyoruz.
Bir e-posta göndermek, bir web sitesinde gezmek, internet üzerinden video izlemek, oyun oynamak, ses ve görüntü dosyalarını işlemek ve sıkıştırmak gibi şeyler yapmak istiyorsanız bir bilgisayara ihtiyacınız var. Bir bilgisayarın çalışması için ise, yukarıda saydığımız tüm işlemlerin ardında yatan yazılımsal hesaplamaları saniyeler içinde gerçekleştirebilecek bir işlemciye ihtiyaç var. (İşlemciler Nasıl Üretilir?) Basitmiş gibi gözüken bu işlemleri yapan işlemcilerin üretiminde ise çok ileri bir teknoloji yatıyor. Galeriye Ulaşmak İçin Tıklayınız Yonga üretimi çok yüksek teknooji gerektiriyor Yüksek Teknoloji Üretim Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, hazırladığı galeride yonga üretimi için nasıl bir süreç işlendiğini gösterdi Temiz Oda İşlemci üretiminde kullanılan silikon yonga plakaları, çok düşük basınçlı odalarda, yoğun mor ötesi ışıkta ve çok çeşitli kimyasal maddelerde işleniyorlar. Bu ortamlar insan sağlığı için hiç de uygun olmadığından, tüm üretim işlemi tamamen kapalı makinelerde robot kollar tarafından gerçekleştiriliyor. Temiz odalara verilen hava özel filtrelerden geçiyor :: Böyle bir üretim merkezinde çalışmak ister miydiniz?

SDN - ShiftDelete.Net
-
canery 15 yıl önce Şikayet EtFevzi Demirci Yüreğine Sağlık. İlericilik iddasında bulundular,ileriye dönük tek birşey yapmadılar.Zulmü çağdaşlık sandılar.Çağdaşlığı,modernliği kendi kafalarına göre uydurdular,tanımladılar.Allahın izniyle şimdi, kalbi ve aklında iman olan gençler,insanlar öğretecek modernlik neymişBeğen
-
fevzi demirci 15 yıl önce Şikayet Etbiz başka bir şeyi merak ediyoruz. işlemci denilen şeyi herkesin türkiyeden aldığı zamanın ne zaman geleceğini merak ediyorum. muasırlık türküsü söyleye söyleye 90 sene geçti. insanlık ailesine henüz tek gram katkıda bulunamadık. birileri gizli gizli devleti yönetiyor. başarısızlığı hükümetlerin üstüne atıyor. hadi biz gericiyiz. ey devletin bütün `kalelerini` elinde tutan ilericiler. 87 yıldır ne iş görüyorsunuz? bir devrim otomobiliniz vardı. meğer onuda şeriatçı erbakan yapmış. yuh!Beğen