Bakanlığın hatası dolandırıcılara yaradı

Sanal suçların giderek arttığı bir dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şok etkisi yaratacak bir belge yayınladı. Çünkü bu belgeyle birlikte 2000 kişinin bilgilerine açıkça ulaşmak mümkün.

Bakanlığın hatası dolandırıcılara yaradı
Bakanlığın hatası dolandırıcılara yaradı
GİRİŞ 03.12.2010 12:00 GÜNCELLEME 28.10.2019 14:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şirketlerin ve devletlerin internet'in nimetlerinden daha fazla faydalanmasıyla birlkite sanal suç kavramı hiç olmadığı kadar cazip bir hale geldi.

FBI raporları son yıllarda hacker'ların uyuşturucu satıcılarından bile daha fazla kazandığını açıkça ortaya koyuyor. Güvenlik uzmanlarının doğum tarihi ve baba adı gibi özel bilgilerin sosyal ağlarda paylaşılmasının bile dolandırıcılar için büyük bir fırsat olduğunu söylüyor.

 

 

Bu Bilgilerle Neler Yapılabileceğini Görmek İçin Tıklayınız

 

Hacker'lar İçin En Değerli Bilgiler

Durum bu kadar ciddiyken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın web sitesi skandal bir belge yayınladı. Bakanlık açacağı güvenlik uzmanı sınavına başvuran ve katılıma hak kazanan kişilere ait bilgileri kısa süre önce açıkladı.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, siteye girildiği zaman bu bilgilerin Excel dosyası altında toplandığını, 2000'i aşkın kişinin TC Kimlik Numarası ve doğum tarihi gibi kritik bilgilerinin halka açık bir yerde herkesin indirebileceği şekilde yayınladığı görülüyor.

Belgeyi indirdiğiniz zaman bir hacker için altın değerinde olan özel bilgilere de ulaşmış oluyorsunuz. Devletin bu tarz olaylara karşı tüm dünyada olduğu gibi şifreli sistemlere geçmesi gerekiyor.

Fikrini aldığımız sosyal güvenlik uzmanları ise böyle bir olayla daha önce karşılaşmadıklarını ve durumun çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Kişilerin kendi sosyal güvenlik bilgilerine bile ulaşmak için özel bir şifre almak zorunda olduğunu söyleyen uzmanlar bakanlığın büyük bir hata yaptığının da altını çizdi.

Haberin yayınlanmasından yarım saat sonra ise bakanlık bu belgenin bulunduğu linki sayfasından kaldırdı.

 

:: Bakanlığın yaptığı bu yayın sizce doğru mu? Bir sınava başvurmuş olsanız bile bilgilerinizin bu şekilde yayınlanmasını kabul eder miydiniz?


SDN - ShiftDelete.Net

 

YORUMLAR 4
  • M.ali 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu hiçbirşey. Türkiyenin en büyük kargo şirketine gittiğinizde T.C. no vererek adres bulabiliyorsunuz. Biri bana birşey gönderecekken T.C. nomu vererek gönderiyor. Bu nasıl oluyor? Hepimize birer numara verildi, eskiden vatandaş ahmet bey iken birer istatistik verisi olduk çıktık o nu geçtim de bari azıcık koruyup kollasaydınız şu veriyi yahu
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    BADEM bıyıklı.... Sığır çobanı buradada her zaman yaptığı gibi abartıyor,hikaye yazıyor...Anlayacağınız palavra sıkıyor,kafasından uydurduğu hikayeleride gerçekmiş gibi anlatıyor...herşey bu kadar basit değil...
    Cevapla
  • la tahzen 13 yıl önce Şikayet Et
    Cowboy yanlış bilgi hk. evet kişiselbilgilerimiz partilere, reklam a acanslarına vs veriliyor ancak sizin bahsettiğiniz belge Sandık Bölgesi Askı Listesidir :) ve bunu dileyen her parti belli şartlar çerçevesinde temin edebilir. Bu parti de bu listeyi anketörlerine vermiş vs vs durum bundan ibarettir.
    Cevapla
  • aykut s. 13 yıl önce Şikayet Et
    ... hangi siteye girildiğinde? detaylı okuyamadım ama 2000 kişi arasında olup olmadığımızı nasil anlayacağız?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"