Taşraya 4.5G'yi devlet götürecek

GSM operatörleri 4.5G'yi taşraya devletin kurduğu baz istasyonları üzerinden götürecek.

Taşraya 4.5G'yi devlet götürecek
Taşraya 4.5G'yi devlet götürecek
GİRİŞ 18.04.2016 13:02 GÜNCELLEME 18.04.2016 13:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nüfusu 500’den az olan ve mobil haberleşme altyapısı olmayan 3 bini aşkın yerleşim yerine 4.5G’yi devlet götürecek. GSM operatörleri devletin kurduğu baz istasyonu üzerinden hizmet sunacak

Türkiye’nin 1 Nisan itibarıyla geçtiği ve ilk gün 4.5 milyon abonenin kullanmaya başladığı 4.5G teknolojisini taşraya devlet götürecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca, nüfusu 500’den az olan ve mobil haberleşme altyapısı olmayan 3 bin 140 yerleşim yeri 4.5G hizmeti kapsama alanına dahil edilecek. Söz konusu yerleşim yerlerine baz istasyonu kurulması amacıyla hazırlanan proje için 643 milyon lira ödenek ayrıldı. GSM operatörleri kurulan bu tek baz istasyonu üzerinden hizmet sunabilecek. Nüfusu 500’den az olan ve bugüne kadar hiçbir mobil haberleşme hizmeti alamayan bin 799 yerleşim yerinin kapsama alanına dahil edilmesi amacıyla yürütülen proje bu yılın şubat ayında tamamlanmıştı.

TÜRKİYE’DE NÜFUSUN YÜZDE 99’U ÇEVRİMİÇİ

Mobil kapsama oranı nüfus bakımından yüzde 99’un üzerinde olan Türkiye’de, coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle bazı köylere işletmeciler tarafından 4.5G hizmeti verilemiyor. Bunun için tüm masrafları Evrensel Hizmet Bütçesi’nden karşılanmak üzere söz konusu yerlere 4.5G hizmeti götürebilmek için Mobil Haberleşme Altyapısı Olmayan Yerleşim Yerlerine Altyapı Kurulması Projesi hazırlandı. Proje kapsamında 4.5G hizmetinin götürülmesi amacıyla 3 bin 140 yerleşim yerine 2019’a kadar baz istasyonu kurulması için bu yıl ihaleye çıkılması planlanıyor.

‘1.7 MİLYAR EURO KAYNAK HARCADIK’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul 3. Havalimanı inşaatını ziyaret etti. Bakan Yıldırım’a brifing veren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, “Projeye bugün itibarıyla 1.7 milyar Euro kaynak harcamış bulunuyoruz. İş takvimimize göre, sıkıntısız şekilde ilerlediğimiz bu dev projeyi taahhüt ettiğimiz tarihte Türk havacılığının hizmetine sunmuş olacağız” dedi. Özdemir, gelinen nokta itibariyle toplam 345 milyon metreküp kazı ve 80 milyon metreküp dolgu yapıldığı bilgisini verdi.

‘KÜÇÜK ATIN DEDİLER AMA YÜZDE 23'Ü BİTTİ’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “3. havalimanı projesi 4 etapta tamamlanacak, en büyük etap 2018 yılının 26 Şubat’ında hizmete girecek. Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor, bir sıkıntı gözükmüyor” dedi. İstanbul 3. Havalimanı inşaatını ziyaret eden Yıldırım projenin yüzde 23’ünün, altyapı toprak işlerinin ise yüzde 40’ının tamamlandığını kaydetti. 150-200 milyon yolcu kapasiteli 3. havalimanının devreye girmesiyle bölgede rakipsiz bir havalimanı olacağını vurgulayan Yıldırım “Biz bu havalimanını yapmayı planladığımızda, bize açıkçası çok büyük haksızlık yaptılar. ‘Bunlar ne hayal peşindeler, 150 milyon yolcu, dünyanın en büyük havalimanı. Biraz küçük atın’ gibi lafları çok işittik. Ama görüyorsunuz, burada yapılan çalışmaları. 60’tan fazla vinç aynı anda çalışıyor. 3 bin iş makinesi, 14 bin civarında bizatihi çalışan var. Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor, bir sıkıntı gözükmüyor. Projenin İstanbul şehir merkezine bağlantıları üstünde de çalışmalar aynı şekilde sürüyor, her şey yolunda” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun be
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!