Kezban Hatemi: Böyle diktatörlük olmaz!

Arafta Sorular'da Esra Elönü’nün sorularını yanıtlayan Avukat Kezban Hatemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a diktatör diyenlere tepki gösterdi.

GİRİŞ 23.11.2015 15:56 GÜNCELLEME 23.11.2015 15:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ülke TV’de  Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu ‘Arafta Sorular’ın’ bu haftaki konuğu ünlü Avukat Kezban Hatemi oldu. Çözüm sürecinden muhalif partilerin AK Parti’ye karşı  oluşturduğu ittifaka, paralel yapıya karşı yürütülen operasyonlardan Türkiye’deki toplumsal sorunlara kadar pek çok konuda görüşlerini paylaşan Kezban Hatemi kendi arafını Esra Elönü’ye anlattı.

Hatemi çözüm süreci ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ‘Çözüm süreci’ ile ilgili bir cümlesi vardı. ‘Neye mal olursa olsun bu süreci başarıya ulaştıracağım.’ demişti. Nitekim 7 Haziran’da AK Parti’nin tek başına iktidar olamamasına mal oldu. Muhalefet partileri bir araya gelerek AK Parti’ye karşı ittifak kurdu. Ama Türk halkı her zaman demokrasiden yana tavır aldı ve bu partilere ‘Bir dakika, siz hiçbir siyasi sorumluluk yüklenmeden, hiçbir alternatif çözüm önerisi ve proje sunmadan, sadece hükümete yükleniyorsunuz.’ dedi. Nihayetinde halkın verdiği cevabı 1 Kasım akşamı hepimiz gördük.” şeklinde konuştu.

“YOK BÖYLE BİR DİKATATÖRLÜK”

Muhalif gazeteleri eleştiren Hatemi, “Cumhurbaşkanını diktatör diye lanse edenler, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şekilde gazetelerin 1. sayfalarından manifestolar yayınlıyor. Eğer iddiaları gerçek olsaydı bu algı operasyonlarını yapmaya devam edebilirler miydi?” dedi.

“AK PARTİ’Lİ DEĞİLİM YALNIZCA ERDOĞAN’I DESTEKLİYORUM”

Verdiği bir röportajdaki sözlerine açıklık getiren Kezban Hatemi, şunları söyledi, “Tanıdığım ilk günden beri Recep Tayyip Erdoğan’ın doğru işler yaptığını ve bu ülke için faydalı olduğunu düşündüm. Hemen her şey üzerinden şahsının hedef alınmasını bir insan ve bir hukukçu olarak doğru bulmadığımı da her platformda dile getirdim.”

“KAYYUM KÖTÜ BİRŞEY DEĞİLDİR”

Programda Paralel yapı ile ilgili açıklamalar da yer aldı. Hatemi, “Kayyum kötü bir şey değildir. Kayyumun hukuki sorumluluğu vardır. Kayyum yönetimde bir eksiklik olduğunda o faaliyetin aksamaması için bir kontrol mekanizmasıdır. Ergenekon ve Balyoz davaları esnasında paralel cenahın atanan kayyumlara neden ses çıkarmadığını merak ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BAŞSAVCI VURAL SAVAŞ’I REFAH PARTİ’LİLER SEÇMİŞTİ”

Tarihten ders alınması gerektiğini ifade eden Avukat Hatemi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı müfredatta yer alan bir şiiri okudu diye, gazete kupürlerinden de fezleke hazırlayarak Başsavcı Vural Savaş’ın özel gayretleriyle hapse gönderildi. O başsavcıyı da sırf Alevi bir savcı başa gelmesin diye Refah Parti’liler başa getirmişti. Sonra Vural Savaş da Refah Partisi’ni kapattı. Bunu Allah’ın bir oyunu olarak nitelendiriyorum.” dedi.

“BU ÜLKENİN EN TEMEL SORUNU AHLAKTIR”

“Değerlerimizin yeniden hatırlanması lazım” diyen Hatemi, “Giderek kendimizden ve kimliğimizden uzaklaşıyoruz. Hemen her konuda ahlaki yapılanma lazım. Bu ülkenin en temel sorunu ahlak sorunudur. Son derece ahlaksız bir toplum halinde dönüştük. Para dışında başka bir kriterimiz kalmamış gibiyiz.” değerlendirmesinde bulundu.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Avukat Metin Tetik 8 yıl önce Şikayet Et
    Özgün ve Özgür kişiliğini belli kişi veya ideolojiye endksleyen kişiler zavalı durumlara düşebilirler.
    Cevapla
  • aevet 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif gazete kaldı mı, aa evet bir iki tane kaldı onlara da el konursa kimse diktatörlükten söz edemez
    Cevapla
  • Ben 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin ülkedeki gazetelerden haberin yok birde yorum yazıyorsun sen kumda oyna...
    Cevapla
  • Uyy Temel 8 yıl önce Şikayet Et
    Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Posta, Vatan, Sözcü, Özgür Gündem, Lombak, Milli Gazete, Yeni Asya, Ortadoğu, Birgün ve 81 ilde en az 2 şer yerel gazete
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hatemi karı koca milletvekili olmalı
    Cevapla
  • mili duruş 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaktan bahsedene bak Hrant dinkin avukatlığını yaptığı dönemde Türk mileti ne hakeretler yagdiran sen degilmiydin katileri devlet yetiştiriyor diyen sen devilmiydin
    Cevapla
  • .:. .:. .:. 8 yıl önce Şikayet Et
    Kezban Hanım hala durdugu yerde ve haklılıgı paralel yapının ortaya çıkması ile kanıtlanmış oldu.Katile gelince Hrant dinki öldüren Ali Fuat Yılmazer'den başkası değildir.Bunu herkes biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İzmir'de deprem!