Alatlı'dan Putin yorumu: Boş gezenin boş kalfası!

Yazar Alev Alatlı, Putin'in Türkiye hakkındaki sözlerine çok sert tepki gösterdi. Alatlı, Putin için 'boş gezenin boş kalfası bu çocuk' dedi

Alatlı'dan Putin yorumu: Boş gezenin boş kalfası!
Alatlı'dan Putin yorumu: Boş gezenin boş kalfası!
GİRİŞ 18.12.2015 08:54 GÜNCELLEME 18.12.2015 08:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Alev Alatlı, Putin'in dünkü basın toplantısında Türkiye aleyhinde sarfettiği seviyesiz sözlere (Türkiye ABD'ye yalakalık yapıyor vs...) tepki göstererek "abuk sabuk bir cümle ama ben yine de memnunum. Ne kadar galiz olabileceğiniz görebildiğimiz için memnun oldum" ifadelerini kullandı.

Alatlı, Putin'in bir entelektüel birikiminin olmadığını, doğru düzgün oturmuş bir dünya görüşünün bulunmadığını, edepten yoksun olduğunu ve çocukluğuda KGB'ye yamanmış boş gezenin boş kalfası olduğunu söyledi.

Alatlı'nın Putin'den bahsederken "bu çocuk" ifadesini kullanması ise dikkat çekti.

Alev Alatlı şöyle konuştu:

"PUTİN'İN NE KADAR GALİZ OLABİLECEĞİNİ GÖRDÜK"

Çok abuk sabuk bir cümle. Ben memnun oldum ama. Ne kadar galiz olabileceğini görebildiğimiz için memnun oldum.

Putin dediğiniz kim? Bu çocuk bir işçi ailesinin oğlu. Bu ailenin KGB'yle ihbarcılık çalışması var. İhbarcı bir aile. 1952 doğumlu. Düşünün, Stalin'in en kötü zamanları. İş yok güç yok. Sovyetlerin de en tatsız zamanları.

"BU ÇOCUK BOŞ GEZENİN BOŞ KALFASI ASLINDA"

Bunu yamıyorlar KGB'ye. Bu tabir çok ağır gelecek ama, bu çocuk bir boş gezenin boş kalfası aslında. Doğru dürüst bir eğitimi yok bunun. Doğu Almanya'dan döndükten sonra güç bela, uzaktan yakından hukuk dersi falan aldı. Böyle bir sofistike bir durum yok bu çocukcağızda.

"ENTELEKTÜEL BİRİKİM YOK, DÜNYA GÖRÜŞÜ YOK, EDEP HİÇ YOK"

Entelektüel bir tarafı yok. Entelektüel birikim Yeltsin'de yoktu, bunda da yok. Derli toplu, oturmuş bir dünya görüşü yok. E belli ki edep hiç yok.

Rusya'ya yazık. Böyle bir zamanda Rusya'nın böyle bir lideri olmamalıydı. Daha nitelikli bir lideri keşke olaydı.

"UFAK AT  CİVCİVLER YESİN TÜRÜNDEN PALAVRALAR"

Bir adam ki, bu kadar sorumsuzca ortaya çıkıp dünyanın her tarafını bombalayabilecek olmakla övünür, o adamı kafanızda bir yere oturtmanız lazım.

Bir ara Amerikalılar çok övünürlerdi de şaşar kalırdım. "Dünyayı 999 kere yok edecek kadar nükleer cephanemiz var" derlerdi. Yani, Türk olduğum için midir, müslüman olduğum için midir nedir, bu öyle absürt gelirdi ki     bana... Böyle bir iddia ve bunu ağzınızı şaplata şaplata söylüyor olmanız...

Bu palavralar "ufak at civcivler yesin" türünden, bir takım daha az gelişmiş ülkelere servis edilen, insanları korkutmaya yönelik şeyler midir, nedir? Ne olacak elinde varsa? Atacak. E atacaksa da hep beraber ölür gideriz. Ne? Sonra ne?

Atom bombasından bahsediyorsunuz Allah aşkına. Böyle bir şey ancak tufanda olabilir, gel gör ki o tufan seni de götürür.

"PUTİN DAHA UZUN SÜRE RUSYA'NIN BAŞINDA KALAMAYACAK"

Onun için Rusya Federasyonu'nun başında çok uzun süre şans tanımıyorum Putin'e. Mutlaka bunu görüyorlardı. 

24 TV'de Murat Çiçek'in sunduğu Buradan Bakalım programının daimi konuğu Alev Alatlı, Putin'in Türkiye ile ilgili açıklamalarını yorumladı.

YORUMLAR 6
  • ismail hakki efendi 8 yıl önce Şikayet Et
    Alev alatli sizin gibi insanlar az bulunur hasret ol dugumuz sözleri sizden duymak insani gururlandiriyor cenabi allahtan size uzun ömurler dilerim
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür üsdtad sana çok ihtiyacımız var özellikle rus yanlısı solcular dinlesin kulaklarına kübe olsun rus yanlılarının.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Harikasın Alev abla.
    Cevapla
  • gul 8 yıl önce Şikayet Et
    saçma bişeyı yazdınız.putin guçlu bir adam ve akıllı.
    Cevapla
  • sub 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi be sende
    Cevapla
  • Osmanlı Kartalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Alev Alatlı, İlber Ortaylı'nın eveleyip gevelediği ama söyleyemediği hakikatleri açıkça ve mertçe belirttiğin için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!