RTÜK'ten Ülke TV'ye Aydın Doğan cezası

RTÜK, İzleme ve Değerlendirme Dairesi hiçbir ihlal olmadığı yönünde rapor vermesine rağmen Ülke TV'ye idari para cezası verdi.

RTÜK'ten Ülke TV'ye Aydın Doğan cezası
RTÜK'ten Ülke TV'ye Aydın Doğan cezası
GİRİŞ 05.04.2016 17:26 GÜNCELLEME 05.04.2016 23:20
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ülke TV'de yayınlanan Turgay Güler'in sunduğu 'En Sıradışı' programında 'Aydın Doğan'a yönelik eleştiri yapıldığı gerekçesiyle 13 bin 601 TL idari para cezasına çarptırdı.

RTÜK BAŞKANI RET OYU VERDİ

İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından söz konusu yayında ihlal olmadığı şeklinde görüş beyan edilmesi, RTÜK Başkanı ve AK Partili üyelerin ret oyuna rağmen ceza verildi.

İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'nın ihlal olmadığına yönelik beyanı:

''İlgili programda, Aydın DOĞAN'a ve Doğan Medya Grubuna yönelik olarak küçültücü, aşağılayıcı ve hakaret edici nitelikte ifadelerin kullanılmadığı, fakat bazı yorum, eleştiri ve iddialara yer verildiği, bunların ise ifade özgürlüğünün bir gereği olarak basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir. Ülke TV logolu ve Beyaz İletişim A.Ş unvanlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun ilgili yayınında, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'a aykırı bir husus bulunmadığı değerlendirilmektedir''

RTÜK 'AYDIN DOĞAN'A HAKARET VAR' DEDİ

RTÜK ise, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'nın ihlal olmadığı beyanına rağmen Aydın Doğan ve Doğan Medya Grubu'na yönelik eleştirilerin sınırlarını aşarak küçültücü ve onur zedeleyici olduğuna kanaat getirdi ve Ülke TV'yi 13 bin 601 TL idari para cezasına çarptırdı.

YORUMLAR 33
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    rütükürük kimin çocuğu içindeki vatan hainleri temizleyin yeter
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Aydın Doğan bir Masondur ve medya üzerinden her türlü pisliği yapmış yapıyor da, darbelere zemin hazırlamayı masonlar tüsiad-doğan holdinge vermiştir ama devir değişti artık bütün çirkinlikleri örgürce konuşabiliyoruz.
    Cevapla
  • Fahri 8 yıl önce Şikayet Et
    Karar idare mahkemeside dava açılsın.
    Cevapla
  • sabri 8 yıl önce Şikayet Et
    rtük ateşi insan ve taşlardan olan cehennem azabında nasıl kurtulacaksınız bakalım kirli çamaşırları ülkesi için yaptıkları ortadayken onu korumaya devam edin başta aydın doğan olmakla hep beraber sizi zebaniler karşılayacak kuran dili ile onlar konuşmaz acıma hissi olmayan sadece yaradanından aldığı emiri teredüdsüz yerine getirenlerdir.
    Cevapla
  • antepli 8 yıl önce Şikayet Et
    hic kimse kusura bakmasin ama 14 senede curuk elmalari tasviye edemeyen bir iktidar var! halk artik verdigi oyun hakkini almak istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!