Sen Anlat Karadeniz dizisi TRT 1 Diriliş Ertuğrul tahtından indirdi mi?

TRT 1 ekranlarında 4 sezondur yayınlanan ve zirveyi kimseye bırakmayan Diriliş Ertuğrul geçtiğimiz hafta Sen Anlat Karadeniz yendik düştü. ATV'nin yeni dizisi yeni bölümüyle bomba gibi başladı. Peki Diriliş Ertuğrul izlenmeleri neden düştü? Sen Anlat Karadeniz, Dirilişi geçecek mi? İşte detaylar...

Sen Anlat Karadeniz dizisi TRT 1 Diriliş Ertuğrul tahtından indirdi mi?
Sen Anlat Karadeniz dizisi TRT 1 Diriliş Ertuğrul tahtından indirdi mi?
GİRİŞ 09.02.2018 09:51 GÜNCELLEME 09.02.2018 09:52
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Daha ilk bölümünde 'ben geldim' diyerek müthiş bir açılış yapan dizi, TOTAL grubunda Diriliş Ertuğrul'u tahtından indirdi. Kadına şiddeti ve Karadeniz'in cesur damarını gözler önüne seren dizi uzun süredir çarşamba akşamlarında reytinglere ambargo koyan Diriliş Ertuğrul izlenmelerini geçti. Bu konuyla ilgili Vatan Gazetesi yazarı Oya Doğan köşesinde çok çarpıcı bir analiz yayınlandı. İşte Sen Anlat Karadeniz dizisinin Diriliş Ertuğrul tahtından indirme sebebi...

SEN ANLAT KARADENİZ DİRİLİŞ ERTUĞRUL'U NASIL GEÇTİ?

 

 

Sen Anlat Karadeniz’in ikinci bölümüyle Diriliş Ertuğrul’u tahtından etmesi perşembe sabahının en büyük şokuydu. Herkes şaşkındı. Ne büyük prodüksiyonlar, ne büyük starlar çıktı Diriliş’in karşısına yıllardır ama birincilik koltuğunu kazanamadı.

Ne oldu da Sen Anlat Karadeniz ikinci bölümüyle bu başarıya ulaştı? Öncelikle en büyük sebebi bu ülkenin gerçeğini anlatıyor olması... Bir haftadır kaç kadının bana diziyi sorduğunu ben bile hatırlamıyorum. Hep şunu söylüyorlardı: “Ekranda izlediğimiz masallardan farklı, çok gerçek! Hele o çocuğun bir kez bile denize girmediği sahne yok mu? Orada nasıl ağladım, inanamazsınız.” Kabul edelim, kadınların çok büyük bir kısmı bu dizide kendisini gördü. Fakat birincilik koltuğuna sadece kadınların beğenisiyle oturmadı dizi. Çarşamba akşamı Diriliş çok önemli bir bölümle ekranda olacaktı. Ancak TRT’nin 50’nci yıl kutlamaları vardı. Sen Anlat Karadeniz 20.08’de atv’de ikinci bölümüne başladı. Ancak Diriliş Ertuğrul TRT 1’de 21.09’da başladı ve hemen 12 dakika reklama çıktı. 21.21’de yeni bölümüne başladı. Yani 73 dakika Sen Anlat Karadeniz’e kazandırdı. Bu da dengeleri değiştirdi. Sen Anlat Karadeniz çok doğru bir hamle yaptı. Bir dizinin en büyük riski yıllardır zirvede olan bir işin karşısına çıkmasıdır. Fakat bu aynı zamanda en büyük avantajıdır. Çünkü o dizi yorgundur. Sen Anlat Karadeniz birincilik tahtına oturacak mı onu haftaya göreceğiz. Ancak yüksek reytinglere imza atacağı ve Diriliş Ertuğrul için bir tehdit olacağının garantisini fazlasıyla verdi. 

 

YORUMLAR 99
  • İLBİLGE ASENA 4 yıl önce Şikayet Et
    BİZ DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEVDALISIYIZ. sen anlat karadeniz de neymis belki o da gzel bir dizi olabilir o kadarini bilmem cunku o dizinin bir saniyesini bile izlemedim. Zaten ERTUĞRUL var ayni aksam ben nasil onu birakim de digerini izlim . Ben ERTUĞRUL u izlerken reklamlari bile izliyorum sirf bir saniyesini bile kacirmak icin. Su an Turkiyede de Avrupada da carsamba gunu reyting siralamasinin biromcisi belli sen anlat karadeniz ikinci sırada bile değil .
    Cevapla
  • zehra 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen anlat karadeniz dizisi fenomen oldu harika devam etsinler çooook güzel tebrikler
    Cevapla
  • İLAYDA 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben ikisini seviyorum ama inşallah sen anlat kara deniz kazanır
    Cevapla
  • zehra 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sen anlat karadeniz birinci olmasada gönünlerin birinci dizisi olacak hiç şüphem yok
    Cevapla
  • Saliha 6 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun sana
    Cevapla
  • mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    maryanın ajan olması çok saçma
    Cevapla
  • Saliha 6 yıl önce Şikayet Et
    neden sacma olsun?
    Cevapla
  • Dirilişçiyiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben diriliş hastasıyım
    Cevapla
  • ləman 6 yıl önce Şikayet Et
    Məndə
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelere kritik soru! Bu vaatleri ne zaman vereceksiniz?
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj