Kimse bunu beklemiyordu! Çukur dizisine RTÜK'ten ceza...

Show TV ekranlarında yayınlanan ve ilk bölümünden bu yana ilgiyle takip edilen Çukur dizisinde Vartolu'nun küfür içeren ve 'bip'lenerek ekrana getirilen görüntülerinin internette sansürsüz yayınlandığı gerekçesiyle rekor bir ceza kesti.

GİRİŞ 17.02.2018 13:39 GÜNCELLEME 17.02.2018 13:39

Reyting rekorları kıran Çukur dizisinde 'Vartolu Sadettin' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Erkan Kolçak Köstendil'in küfür içeren ve 'bip'lenerek ekrana getirilen görüntülerinin internette sansürsüz yayınlanmasının ardından RTÜK harekete geçti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, internet yayınını gerekçe göstererek ekranların en sevilen dizi karakteri Vartolu Sadettin’e ceza kesti. Cezaya, 'Çukur'da Vartolu Sadettin karakterinin televizyonda 'bip'lenerek ekrana getirilen bazı argo konuşmaları ve küfürlü ifadelerinin internette sansürsüz yayınlanması gerekçe gösterildi.

CEZA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ!

Kurul kararında, “Söz konusu ifadeler yayında bip’lenmiş bir şekilde ekrana yansımasına karşın, Show TV’nin resmi internet sitesinde yer alan dizinin sansürsüz bölümlerinde küfür niteliğinde ifadeler ‘bip’lenmeden yayınlanmaktadır” ifadelerine yer verdi. İnternet yayını üzerinden verilen ceza, sektörün ve Vartolu hayranlarının tepkisini çekti.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!