Hulki Cevizoğlu, TRT'de kimden, niçin dayak yedi?

Hulki Cevizoğlu, 1980'de genç bir öğrenci olarak katıldığı yarışma programında, haksızlığa uğrayıp itiraz edince, yapımcıdan okkalı bir tokat yedi.

Hulki Cevizoğlu, TRT'de kimden, niçin dayak yedi?
Hulki Cevizoğlu, TRT'de kimden, niçin dayak yedi?
GİRİŞ 25.07.2018 10:17 GÜNCELLEME 25.07.2018 10:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

1980'in Şubat ayındayız... Öfkeli bir genç, adliyenin kapısında. Bir TRT  Televizyonu görevlisine dava açmak üzere... Üzerinde parkası, saçı sakalı birbirine karışmış. Gözlerinden objektife kızgınlık ve kararlılık yansıyor.

Hulki Cevizoğlu, olaydan sonra adliyeye giderek Nazmi Kal'dan davacı oldu...

 

 

Olay şu:

Dönemin tek kanalı olan TRT Televizyonu'nda Yarışma 80 diye bir program  yayınlanmaktadır. Her hafta bir ülke ele alınıp, o ülkeyle ilgili sorular  sorulmaktadır. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü son  sınıf öğrencisi bu genç de Federal Almanya ile ilgili programa başvurmuş ve üç  gün önce kendisine davet mektubu gelmiştir.

Ancak bu süre içinde yarışmanın yapımcılığı Nazmi Kal'dan alınmış ve başka bir ekibe verilmiştir.

Bu durumdan haberdar edilmeyen genç öğrenci, birkaç arkadaşıyla birlikte çekim  için stüdyoya gelir. Burada karşılaştığı Nazmi Kal kendisine "Yarışma benden alındı. Benim seçtiğim yarışmacılar programa katılamayacaklar" der. Şaşıran  öğrenci durumunu anlatmak için, o sırada reji odasında bulunan TV Daire Başkanı  Erdinç Sağlam'ın yanına çıkar. Ancak Sağlam, çok sert bir tepki göstererek  kendisini odadan kovar. Çaresiz aşağıya inen öğrenci, çekimleri izlerken,  kendisiyle aynı anda başvuran iki yarışmacının programa katıldığını görünce daha  da şaşırır.

Çekim sonrasında yeniden Nazmi Kal'ın yanına gider. Ancak Kal, öğrencinin Daire  Başkanı'nın yanına gitmesine çok sinirlenmiştir. Genç öğrenciye herkesin içinde  ağır hakaretlerde bulunur ve okkalı bir tokat atar.

Ancak öğrenci "çetin ceviz"dir. Olayın peşini bırakmaz ve avukatıyla birlikte adliyeye giderek Nazmi Kal aleyhinde dava açar..

(TVde 7 Gün Dergisi - 11 Şubat 1980)

Nazmi Kal, Hulki Cevizoğlu'na attığı tokat nedeniyle 3 ay hapis ve 4.500 lira 
para cezası aldı. Hapis cezası günlüğü 100 liradan para cezasına çevrildi.10 
Şubat 1980'de açılan dava, 11 Kasım 1980'de sonuçlanır. Yapımcı Nazmi Kal, 3 ay 
hapis cezası ve 4.500 lira ağır para cezasına çarptırılır. Hapis cezası günlüğü 
100 liradan para cezasına çevrilir.

******

Bu yazıdaki genç Siyasal Bilimler öğrencisi, sonrasında televizyon programlarına imza atan Hulki Cevizoğlu'ndan başkası değil.

Cevizoğlu, 1994 Eylül ayında başladığı "Ceviz Kabuğu" programını aralıksız  olarak 16 yıl boyunca sürdürdü.

(Turknostalji)

YORUMLAR 6
  • eyvallah 5 yıl önce Şikayet Et
    gazete kupürleriyle iftira atıp ben doğruyu söylerim diye öykünen kullanışlı bir müptezelin tekidir. gazeteci falan değil şarlatanın önde gidenidir .
    Cevapla
  • esesli 5 yıl önce Şikayet Et
    Adalet çok hızlıymış o zamanlar.. 1 günde tecelli etmiş
    Cevapla
  • Takipçi. 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok zeki olduğu iddia edildiği halde, "Vakti gelince Türkiye'yi ele geçireceğiz" derken gizli kameraya yakalanan ve ABD'ye kaçan gülen, ilk olarak Reha Muhtar'ın programına bağlanıp "anjiyo için geldim, biter bitmez hemen döneceğim, milletimden özür diliyorum" demişti. Yıllar sonra STV'de bir haber geçti: Reha "iyi ki o haberi yapmışım" diyordu. Başka detay yoktu. Muhtemelen paralel Reha'yı ikna edip (!), o görüntülerin arşivini aldı. Sahi nerede o görüntüler? Neden sabah akşam verilmiyor?
    Cevapla
  • ParkalıAskerÇoc 5 yıl önce Şikayet Et
    Asker çocuğu olmasaydı, o devirde işi çok zordu.
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    en azından mert insanmış hakkını sonuna kadar savunmuş. sol eğilimli bir yazar ve tv programcı fakat görüşleri net. bir çok görüşlerine katılmasam da hiç evirmeden çevirmeden anlatan bir insan.
    Cevapla
  • İzmirrr. 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadeeee.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor