Afyonkarahisar'ın Sıra Yemeği Dünyanın Tadı'nda

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. Farklı lezzetlerin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Afyonkarahisar’dan evlere konuk olacak.

Afyonkarahisar'ın Sıra Yemeği Dünyanın Tadı'nda
Afyonkarahisar'ın Sıra Yemeği Dünyanın Tadı'nda
GİRİŞ 16.01.2020 14:46 GÜNCELLEME 16.01.2020 14:46

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın Tadı bu hafta lokumuyla, kaymağıyla Afyonkarahisar’dan evlere konuk olacak. Dünyanın Tadı ekibi Afyonkarahisar’da ilk olarak tarihi bir konağa konuk oldu. Burada Afyon’un meşhur tandır çorbasının tadına bakan Yasin Esirgenç izleyicileri için bu sağlıklı çorbanın tarifini aldı. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra Firik vadisinde Afyon kahvaltılarının olmazsa olmazlarından katmer yapımına eşlik etti. Taş dibeklerde yağı çıkartılan haşhaşla hazırlanan katmeri deneyen Yasin Esirgenç kendinden geçti. Yasin Esirgenç’in bir sonraki durağı ekmek kadayıfı atölyesi oldu. Afyonlular tarafından tescili alınan vişneli ekmek kadayıfını deneyen Dünyanın Tadı ekibi ustayla birlikte keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Program Adı  : DÜNYANIN TADI
Yayın Tarihi     : 18 Ocak 2020, Cumartesi
Yayın Saati      : 15:20

 

Afyonkarahisar’da düğün, cenaze gibi toplu olaylarda düzenlenen sıra yemeği geleneğini duyan Dünyanın Tadı ekibi soluğu bu sofrada aldı. Afyon’un geleneklerini bölge halkından dinleyen Yasin Esirgenç, sofranın tadını çıkardı.

 

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:20’de ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma