Medeniyetler beşiği İznik Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

Medeniyetler beşiği İznik Dünyayı Geziyorum'da
Medeniyetler beşiği İznik Dünyayı Geziyorum'da
GİRİŞ 16.05.2020 12:58 GÜNCELLEME 16.05.2020 12:58

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Ramazan ayı boyunca İstanbul ve çevresindeki şehirlerin önemli bölgelerini gezecek. Dünyayı Geziyorum bu hafta tarihte altın şehir olarak anılan İznik’ten evlere konuk olacak.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum Ramazan ayında İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta medeniyetler beşiği İznik’in tarihini gözler önüne serecek. Dünyayı Geziyorum ekibi Selçuklu Devleti’nin başkenti İznik’te ilk olarak şehrin girişinde yer alan tarihi kapılara gitti. Özlem Tunca dördüncü yüzyılda Batı Roma İmparatorluğu tarafından yapılan ve bugüne kadar özenle korunan surların tarihini bölge rehberinden dinledi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra dört bir yanında muhteşem tarihi eserler barındıran İznik meydanına gitti.   1378-1392 tarihleri arasında keski ve çekiçle bin bir zahmetle inşa edilen Yeşil Cami’yi gezen Özlem Tunca, caminin mimarisi karşısında hayranlığını gizleyemedi. Caminin yakınında bir türbe olduğunu gören Dünyayı Geziyorum ekibi soluğu Şeyh Kudbuddin’in mezarının yer aldığı türbede aldı. Yıldırım Beyazıd Han zamanında birçok faydalı çalışmalar yapan ve Osmanlı’nın en önemli alimlerinden olan Şeyh Kudbuddin’in hayatını anlatan Tunca, türbede dua etti.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı 1388 yılında yapılan Nilüfer Hatun imareti oldu. Sultan Birinci Murat’ın annesi Nilüfer Hatun adına yaptırılan imareti gezen Özlem Tunca yemyeşil bahçenin tadını çıkardı.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!