Sonsuzluğa açılan kapı ‘Çilehane’

Az yemek, az konuşmak ve bolca Allah’ı düşünmekle geçirilen kırk günlük maneviyat yolculuğunun öyküsü ‘Çilehane: Sonsuzluğa Açılan Kapı’ 19 Mayıs Salı günü 19:00’da Ülke TV’de...

Sonsuzluğa açılan kapı ‘Çilehane’
Sonsuzluğa açılan kapı ‘Çilehane’
GİRİŞ 16.05.2020 17:22 GÜNCELLEME 16.05.2020 17:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği belgesel projesinde Mevlana, Hacı Bayram Veli, Somuncu Baba ve Seyyid Burhaneddin gibi önemli alimlerin kırk gün boyunca çilehane odalarında geçirdiği manevi yolculuğu anlatan ‘Çilehane: Sonsuzluğa Açılan Kapı’ Kadir Gecesi’nde Ülke TV’de...

 

 

Dilin sustuğu, kalp dilinin konuştuğu yönetmenliğini Turgut Bosut’un üstlendiği Çilehane Belgeseli Ülke TV ekranlarında... Allah’ı düşünmek, O’na ibadet etmek, O’nun isimlerini anmak, susmak, az yemek az içmek gibi öğretilerin yerine getirildiği uhrevi yolculuk, manevi şahsiyetlerin ışığında izleyicilerle buluşacak. Belgeselde Somuncu Baba’dan, Hacı Bayram-ı Veli’ye, Hacı Bektaş-i Veli’den, Seyyid Burhaneddin ve Hz. Mevlana’ya kadar birbirinden değerli zaadların kırk gün boyunca çile odalarında geçirdikleri süreç anlatılacak. Tasavvuf felsefesinin en önemli temsilcilerinden Mevlana’nın, Hacı Bayram Veli’nin insanlığa miras bıraktığı, maneviyat perdesini aralayan öğretilerine yer verilecek. Ölümü vuslat kabul eden Mevlana’nın öğütleri, Somuncu Baba’nın yaşadığı coğrafyadaki insanları nasıl etkilediğinden bahsedilecek.

Ayrıca Hz. Muhammed’in Hira Mağarası’ndaki vahiye hazırlanışına dayandırılan çilehanelerin, Türk İslam Tarihi’ndeki yeri, yapılan araştırmalar ve  film tadındaki canlandırmalar eşliğinde Çilehane Belgeseli’nde ekrana gelecek.

 

 

Az yemek, az konuşmak ve bolca Allah’ı düşünmekle geçirilen kırk günlük maneviyat yolculuğunun öyküsü ‘Çilehane: Sonsuzluğa Açılan Kapı’ 19 Mayıs Salı günü 19:00’da Ülke TV’de...

YORUMLAR 14
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün ise Hacı Bayram-ı Veli hz türbesinin önünde drift yaptılar.
    Cevapla
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dört gözle bekliyorum yarını , Bu gibi yayımların çoğalması dileğiyle . Yapanlardan ve yaptıranlardan Allah ( cc ) razı olsun .
    Cevapla
  • SENE 3 yıl önce Şikayet Et
    Çile İbrahim a.s. dan kalan bir sünnettir. Allahın emri ile girmiş olduğu karanlık odada kırk gün tevhid zikrini çekmiş 39. gün harikulade hâller ceryan etmiş Allahın kudretine şahit olmuştur Şahit olduğu husus bir çok insanın hafsalasına sığmayacağından yazmıyorum. Merak eden Müzekkin Nüfus kitabını okuyabilir
    Cevapla
  • İbrahim terzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi sahih kaynaktan böyle bir bilgiye sahipsiniz acaba?Kuran'dan veya Sünnet'ten bunun delilini verebilir misiniz? Müzekkin Nüfus kitabı hangi delili vermiş.
    Cevapla
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Çilehane aklın iptal edilip insanın kendine zikrettiği yerdir. Gerisi boştur. Matrah bişey değil ve Hintlilerden değiştirilmiştir. Belgesele bile değmez.
    Cevapla
  • Ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadim tasavvuf kültüründe çile ve halvet gibi uygulamalar Peygamber Efendimiz (S.A.V) Hazretleri'nin itikaf uygulamasının bir benzeridir. Burada ibadet ve taat ile vakit geçirilir. Çok sevaplı ameller olan tefekkür ve tedebbür (ayetlerin anlamları üzerinde derin düşünme) yapılır. Bunlar da ancak akıl yoluyla yapılabilecek ibadetlerdir.
    Cevapla
  • Sayin 3 yıl önce Şikayet Et
    Veli ve evliyaların yaşantılarından ders almak gerekirken senin kendi yasantin nasıl sormalı ALLAH için sen nee yaptin
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    sen once bir dogru duzgun yazmayi ve guzel bir sekilde ifade edebilmeyi ogren
    Cevapla
  • bilmiyorsan sus 3 yıl önce Şikayet Et
    cahil herif
    Cevapla
  • Memik 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlarsın tasavvuftan daha kelimeleri düzgün yazamıyorsun.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bilgin var bu konuda cahilin birisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu