Denizli'nin muhteşem tarihi Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum bu hafta zengin tarihi, doğal güzellikleriyle Denizli’den evlere 15:20’de Kanal 7 ekranlarından konuk olacak.

Denizli'nin muhteşem tarihi Dünyayı Geziyorum'da
Denizli'nin muhteşem tarihi Dünyayı Geziyorum'da
GİRİŞ 18.07.2020 10:47 GÜNCELLEME 18.07.2020 10:47

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta zengin tarihi, doğal güzellikleriyle Denizli’den evlere konuk olacak.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta horozu, binlerce yıllık tarihi ve muhteşem doğasıyla Denizli’den evlere konuk olacak. Dünyayı Geziyorum ekibi Denizli’de ilk olarak Türkiye’nin önemli sembollerinden Pamukkale travertenlerine gitti. Binlerce yıl önce gerçekleşen bir deprem sonrası ortaya çıkan termal suların oluşturduğu bembeyaz travertenleri gezen Dünyayı Geziyorum ekibi izleyicileri için benzersiz görüntüler derledi. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı dünyanın en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Hierapolis antik kenti oldu. Özlem Tunca, bölge rehberinden Roma ve Bizans döneminden izler barındıran, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan kentin tarihini öğrendi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra tarihi bir mezarlığa gitti. Hipasoryum olarak adlandırılan anıt mezarın içinde Paganizm’e inanan insanların defin ritüellerini anlatan Özlem Tunca ilginç bir mimariye sahip olan mezarda şaşkınlığını gizleyemedi.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Denizli’nin meşhur horoz heykelinin önünde horozun bölge için önemini öğrendi. Otuz iki saniyeyi geçen ötüşüyle ünü dünyaya yayılan ve adına türküler yazılan horozlarını yerinde gören Özlem Tunca keyifli anlar yaşadı.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı