Sındırgı'nın benzersiz doğası Dünya'yı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

Sındırgı'nın benzersiz doğası Dünya'yı Geziyorum'da
Sındırgı'nın benzersiz doğası Dünya'yı Geziyorum'da
GİRİŞ 02.10.2020 17:05 GÜNCELLEME 02.10.2020 17:05

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Balıkesir Sındırgı’dan evlere konuk olacak.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta doğal güzellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakan Balıkesir Sındırgı’dan keyifli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Özlem Tunca bu hafta ilk olarak Sındırgı meydanına gitti. Meydanda yerlere serilmiş olan Yağcı Bedir halılarını gören Özlem Tunca, açık hava halı pazarında tezgah sahipleriyle sohbet etti. Özlem Tunca tarihi binlerce yıl öncesine dayanan halıları almak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği pazarda motiflerin anlamlarını öğrendi. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Sındırgı’nın birçok hastalığa şifa olan termal su merkezi oldu. Binlerce yıllık travertenlerden çıkan termal suların geçmişini anlatan Özlem Tunca, bölgede yaşayanların bu sıcak sularda patates ve yumurta haşladığını öğrenince çok şaşırdı.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Sındırgı’da doğa yürüyüşüne çıktı. Yemyeşil ormanların arasından geçen Özlem Tunca ve Yakupcan şelale görünce çok heyecanlandı. Ormanda gezerken doktor balıkların olduğunu gören Özlem Tunca, ayaktaki sorunları fark edip ona göre tedavi eden balıkların faydasını anlattı.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi