Sındırgı tarihi Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

Sındırgı tarihi Dünyayı Geziyorum'da
Sındırgı tarihi Dünyayı Geziyorum'da
GİRİŞ 09.10.2020 16:38 GÜNCELLEME 09.10.2020 16:38

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Balıkesir Sındırgı’daki serüvenine kaldığı yerden devam edecek.

 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta doğal güzellikleriyle köklü tarihiyle Balıkesir Sındırgı’daki gezisini sürdürecek. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta ilk olarak at çiftliğine gitti. Bir ata sporu olan cirit oyunun inceliklerini öğrenen Özlem Tunca, cirit gösterisini izlerken heyecanlı anlar yaşadı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı şehir merkezi oldu. Burada sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapan bir kültür merkezine giden Özlem Tunca, çevre köylerde yaşayan kadınların el emeğiyle yaptıkları ürünleri inceledi. Dünyayı Geziyorum ekibi yemyeşil ormanların arasında gezerken gördükleri tarihi bir konağı ziyaret etti. Tunca, 1897 yılında inşa edilen ve silah deposu olarak kullanılan şimdilerde ise müzeye çevrilen binadan etkileyici görüntüler derledi.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Sındırgı’nın meşhur güreş evine gitti. Türkiye’nin ilk ve tek güreş müzesi unvanına sahip olan güreş evini gezen Özlem Tunca, güreş müsabakasını izledi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler